Sastojci:

  • 1 kg pileće džigerice
  • 2 šargarepe
  • 2 crna luka
  • 250 g maslaca
  • 3 čena belog luka
  • So biber i mirođija po ukusu

Kako se pravi rolat:

Šargarepu izrendajte, luk iseckajte na kockice pa zajedno propržite. Pileću džigericu skuvajte pa je sameljite zajedno sa prženim lukom i šargarepom i začinite. Omekšali puter posolite pa umešajte u njega seckanu svežu mirođiju.

Nemojte je prepeći – Pileća džigerica je mekana i brzo se suši ako se predugo termički obrađuje. Pržite je na srednje jakoj vatri 3-4 minuta sa svake strane.

Ne solite pre prženja – Ako je posolite pre pečenja, može postati tvrda. 

Dodatni ukus sa lukom – Pržite džigericu sa dosta crnog luka, koji će joj dati slatkastu aromu i dodatnu sočnost. 

Mleko za blagu aromu – Ako džigerica ima jak miris, potopite je u mleko 20-30 minuta pre pripreme – biće blaža i mekša.

Ekstra trik: Ako je pravite kao paštetu, dodajte malo putera i senfa za bogatu, kremastu strukturu i savršen ukus!

Na radnu površinu stavite providnu foliju, istresite džigericu i formirajte pravougaonik. Premažite ga maslacem pa urolajte. Stavite u frižider da se stegne.

Bonus video

Recept za Štefani rolat Izvor: Recept za Štefani rolat