Sastojci:

  • 2 kelerabe
  • 1 paprika
  • 1 kockica putera
  • 500 g krompira
  • 2 šargarepe
  • 1 l bujona od povrća
  • So i biber po ukusu
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • svež peršun

Priprema čorbe:

Čorbe su neizostavan deo porodičnog ručka. Ove nedelje napravite čorbu sa povrćem i uživajte sa porodicom.

Kelerabu, krompir i šargarepu oguliti i iseći na sitne kockice. Takođe isecite papriku na sitne komade. 

Bonus trik

Ako želite gustu krem čorbu, kelerabu možete izblendati sa malo pavlake ili maslaca – dobićete baršunastu teksturu!

Rastopite puter u šerpi. Dodajte iseckanu kelerabu, krompir, šargarepu i papriku. Pustite da se kratko proprži. Zatim sipajte bujon od povrća i dinstajte oko 10 minuta dok povrće ne omekša. Posolite, pobiberite po ukusu i dobro promešajte.

Umešajte pavlaku za kuvanje i pustite da provri. Po želji posuti peršunom (najbolje svežim).

Bonus video

Recept za domaću ćureću čorbu sa knedlama  Izvor: Recept za domaću ćureću čorbu sa knedlama