Sastojci:

  • 1 konzerva tunjevine
  • peršun, so, biber
  • majonez
  • kiseli krastavci
  • 2 kuvana jajeta
  • 50 g parmezana
  • grašak

Kako se pravi salata:

Ova salata očaraće vas na prvi zalogaj, a veoma lako se sprema.

Tunjevinu ocedite od viška tečnosti pa stavite na dno tanjira na kom ćete servirati salatu. Pospite svežim peršunom i majonezom. Zatim odozgo stavite sitno seckane kisele krastavčiće, pospite majonezem, rendanim sirom i rendanim kuvanim jajima.

Kako učiniti salatu zasitnijom?

Dodajte testeninu, kuskus, bulgur ili kinou – dobićete obrok-salatu.
Pospite orahom, bademom ili semenkama za dodatnu teksturu i zdrave masti.

Lepo rasporedite pa još malo pospite majonezom i sirom. Sa strane dodajte grašak i ukrasite salatu po želji.

Bonus video

Salata sa kuvanim jajima Izvor: Salata sa kuvanim jajima