Sastojci:
- 700 g krompira
- 1 mali crveni luk
- 150 g čeri paradajza
- 60 g crnih maslina bez koštica
- 120 g mocarele ili mekog, belog sira
- 8 listova svežeg bosiljka
- so i biber po ukusu
Za preliv:
- 60 g maslinovog ulja 60 grama
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašičica senfa
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica sušenog origana
- 2 kašike seckanog svežeg peršuna
- so i biber po ukusu
Recept za mediteransku krompir salatu:
Kako biste napravili ovu salatu, isecite krompire na komadiće veličine zalogaja i poređajte u tepsiju u ravnom sloju. Prelijte vodom, tek toliko da pokrije krompir. Obilno začinite solju i zagrejte na jakoj vatri.
Dok se krompir kuva napravite preliv. Sipajte maslinovo ulje u činiju, zajedno sa limunovim sokom, senfom, sitno izrendajte beli luk, dodajte origano, peršun i začinite morskom solju i crnim biberom, dobro izmešajte i ostavite sa strane.
Pripremite ostale sastojke - sitno isecite crni luk, čeri paradajz isecite na pola, crne masline na tanke kolutiće, loptice mocarele isecite na pola, a bosiljak sitno iseckajte. Posle 20 do 25 minuta krompir bi trebalo da je savršeno skuvan. Ocedite ga, isperite hladnom vodom i prebacite u veliku činiju.
Dodajte sve iseckane sastojke preko krompira i začinite solju i biberom, pa prelijte domaćim prelivom, lagano promešajte. Servirajte na sobnoj temperaturi i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i sočnu krompir salata sa jajima i kiselim krastavčićima.
Pročitajte i kako se pravi najbolja pileća salata sa celerom, paradajzom i orasima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Šareni čizkejk sa borovnicama
Uštipci sa sirom i ljutom paprikom
Kolač sa 2 vrste čokolade i suvim voćem
Slatki kupus sa svinjetinom i paradajz pireom