Sastojci:
- 300 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 1/4 kašičice soli
- 2 jajeta, umućena
- 180 g mleka
- 60 g običnog jogurta
- 80 ml ulja
- 1 kašika sušenog peršuna
- 1 beli luk, narendan
- 4 kriške šunke, isečene na vrlo male komade
- 125 g kačkavalja, sečenog na kockice
Recept za jogurt mafine:
Za mafine zagrejte rernu na 180 C. Pripremite pleh za mafine tak što ćete lagano da ga premažete puterom ili ubacite papirne korpice za mafine. U činiji dobro pomešajte jaja, mleko, jogurt, ulje za kuvanje, peršun i rendani beli luk. Ostavite na stranu.
U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Sipajte tečne sastojke u suve sastojke i izmešajte testo pomoću lopatice, ne mora da bude glatko. Dodajte šunku i kockice sira i promešajte. Podelite testo u čaše za mafine.
Pecite na srednjoj rešetki oko 20 minuta ili dok mafini ne postanu zlatni. Izvadite na rešetku za hlađenje i premažite puterom. Uživatje! Možda ćete želeti da napravite i vazdušaste mafine sa sirom.
Pročitajte kako se prave posni pikantni mafini
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem
Kako očistiti drvenu dasku za sečenje
Vazdušaste krofne iz air fryera