Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1/4 kašičice soli
  • 2 jajeta, umućena
  • 180 g mleka
  • 60 g običnog jogurta
  • 80 ml ulja
  • 1 kašika sušenog peršuna
  • 1 beli luk, narendan
  • 4 kriške šunke, isečene na vrlo male komade
  • 125 g kačkavalja, sečenog na kockice
Kako da mafini budu još bolji!

Malo sode bikarbone u smesi za mafine će pomoći da još bolje narastu i da dobiju lepu boju. Pored toga, nikada pre pečenje nemojte da prepunite korpicu za mafine, kako testo moglo lepo da se digne.

Recept za jogurt mafine:

Za mafine zagrejte rernu na 180 C. Pripremite pleh za mafine tak što ćete lagano da ga premažete puterom ili ubacite papirne korpice za mafine. U činiji dobro pomešajte jaja, mleko, jogurt, ulje za kuvanje, peršun i rendani beli luk. Ostavite na stranu.

U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Sipajte tečne sastojke u suve sastojke i izmešajte testo pomoću lopatice, ne mora da bude glatko. Dodajte šunku i kockice sira i promešajte. Podelite testo u čaše za mafine.

Pecite na srednjoj rešetki oko 20 minuta ili dok mafini ne postanu zlatni. Izvadite na rešetku za hlađenje i premažite puterom. Uživatje! Možda ćete želeti da napravite i vazdušaste mafine sa sirom.

Pročitajte kako se prave posni pikantni mafini

BONUS VIDEO

Mafini sa bananama i kikiriki puterom Izvor: Mafini sa bananama i kikiriki puterom

StvarUkusa