Sastojci:

  • 375 g brašna
  • 12 g nutritivnog kvasca ili po ukusu
  • 1 kašika praška za pecivo
  • ½ kašičice sode bikarbone
  • 1 kašika sušenog mešanog bilja (bosiljak, majčina dušica, peršun)
  • 2 kašičice belog luka u prahu ili crnog luka u prahu
  • ½ kašičice soli

Vlažni sastojci:

  • 315 g ovsenog mleka
  • 125 g ulja
  • 1 kašika jabukovog sirćeta ili limunovog soka
  • 150 g rendane tikvice
  • 100 g rendane šargarepe
  • 120 g crvene paprike, sitno iseckane
  • 15 g listova bebi spanaća, sitno iseckanih, po želji

Recept za posne pikantne mafine:

Kako biste napravili ove mafine zagrejte rernu na 180°C. Obložite pleh za mafine korpicama. Nako toga napravite testo za mafine. Dodajte sve suve sastojke u veliku posudu i umutite dok se smesa dobro ne sjedini. Dodajte sve vlažne sastojke i povrće u posudu i mešajte dok se ne sjedine.Testo treba da bude veoma gusto.

Velikom kašikom podelite testo u kalup za mafine, puneći ih do vrha. Po želji pospite semenke bundeve na svaki mafin. Pecite mafine 30-35 minuta. Kada su pečeni, ostavite ih da se ohlade u kalupu 5 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku za hlađenje, dok se potpuno ne ohlade. Možda ćete želeti da napravite i brzi mafini od speltinog brašna sa kobasicom.

Pročitajte i kako se prave hit mafini sa ajvarom i paprikom

BONUS VIDEO

TikTok/themodernnonna Zdravi mafini

StvarUkusa