Sastojci:

  • 475 g speltinog brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica sušene majčine dušice
  • 1/4 kašičice tucane paprike
  • 235 g svinjske kobasice
  • 1 mali žuti luk, isečen na kockice
  • 1 velika paprika, sitno seckana
  • 240 g grčkog jogurta
  • 2 velika jajeta, umućena
  • 60 g otopljenog putera
  • 240 g iseckanog kačkavalja

Recept za mafine od speltinog brašna sa kobasicom:

Za ove mafine zagrejte rernu na 176 stepeni. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama. U velikoj posudi pomešajte brašno, sodu bikarbonu, so, majčinu dušicu i tucanu papriku. Ostavite na stranu. U tiganju ispržite kobasicu tako što ćete drvenom kašikom da razbijete meso. Izvadite i ostavite na stranu, a 1 kašiku masti od prženja ostavite u tiganju pa ispržite luk i paprike, oko 5 minuta.

U činiju sa suvim sastojcima dodajte jogurt, , jaja i otopljeni puter i dobro promešajte. Dodajte meso, povrće i seckani sir. Podeliti testo između kalupa za mafine i pecite u rerni oko 25-30 minuta. Možda ćete želeti da napravite i hit mafine sa ajvarom i paprikom

Pročitajte kako da napravite i slane mafine sa maslinama

BONUS VIDEO

TikTok/themodernnonna Zdravi mafini

StvarUkusa