Sastojci:
- 475 g speltinog brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica sušene majčine dušice
- 1/4 kašičice tucane paprike
- 235 g svinjske kobasice
- 1 mali žuti luk, isečen na kockice
- 1 velika paprika, sitno seckana
- 240 g grčkog jogurta
- 2 velika jajeta, umućena
- 60 g otopljenog putera
- 240 g iseckanog kačkavalja
Recept za mafine od speltinog brašna sa kobasicom:
Za ove mafine zagrejte rernu na 176 stepeni. Kalup za mafine obložite papirnim korpicama. U velikoj posudi pomešajte brašno, sodu bikarbonu, so, majčinu dušicu i tucanu papriku. Ostavite na stranu. U tiganju ispržite kobasicu tako što ćete drvenom kašikom da razbijete meso. Izvadite i ostavite na stranu, a 1 kašiku masti od prženja ostavite u tiganju pa ispržite luk i paprike, oko 5 minuta.
U činiju sa suvim sastojcima dodajte jogurt, , jaja i otopljeni puter i dobro promešajte. Dodajte meso, povrće i seckani sir. Podeliti testo između kalupa za mafine i pecite u rerni oko 25-30 minuta. Možda ćete želeti da napravite i hit mafine sa ajvarom i paprikom.
Pročitajte kako da napravite i slane mafine sa maslinama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Trik kako da slavski kolač ne popuca kad se peče
Svečana salata sa piletinom i jajima
Sočna piletina na meksički način
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati