Mafini se služe od davnina, a nekada su ih trgovci prodavali tako što su išli od vrata do vrata i nudili, ili su ih ljudi kupovali na ulici. Prvo su nastali engleski mafini, a kasnije je recept modifikovan, pa danas možete da pronađete najrazličitije recepte što za slane, što za slatke mafine. Mi vam predlažemo da isprobate i ovaj za mafine sa sirom i jogurtom koji su mekani i sutradan.
Sastojci:
- 4 jajeta
- 400 g brašna
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 1 prašak za pecivo
- 200 g belog sira
Recept za mafine sa sirom i jogurtom:
Napravite testo
Umutite jaja, pa sipajte jogurt i ulje. Sve lepo sjedinite, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Posolite i dobro sjedinite mikserom. Na kraju u smesu dodajze sir koji ste prethodno izmrvili.
Sipajte smesu u kalup
Kalup za mafine nauljite, pa sipajte dobijenu smesu. Nemojte da prepunite, jer će mafini nadoći dok se peku.
Pecite mafine
Pecite mafine u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata.
Pročitajte i ovo: Mafini od tikvice i krompira
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom
Osvežavajuća salata od krastavaca
Kolači korpice sa ružama idealni za slavu