Slatke mafine nema ko nije probao, a sve popularniji postaju i slani koje možete da spremite od raznovrsnih sastojaka. Ako volite da doručkujete jaja, a želite nešto drugačije, tu su kajgana mafini. Ali, danas vam predlažemo nešto malo drugačije. Napravite mafine od jaja, kukuruza i sir. Preukusni su i vrlo jednostavni za pripremu, a ljubitelji začinjene hrane će se oduševiti. 

  • Sastojci: 
  • 2 jajeta 
  • 1/4 šolje maslinovog ulja 
  • 1/4 šolje mleka 
  • 1 šolja brašna 
  • 1 kašičica soli 
  • 1 kašičica tucane paprike 
  • 1 kašičica origana 
  • 1,5 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 šolje kukuruza iz konzerva 
  • 1/2 šolje seckanog peršuna
  • 1/4 šolje rendanog tvrdog sira  

Priprema: 

Umutite jaja sa maslinovim uljem i mlekom. U drugu posudu sipajte brašno, so, tucanu papriku, prašak za pecivo, origano i promešajte. U brašno dodajte umućena jaja i lepo sjedinite smesu. Dodajte kukuruz, seckani peršun, rendani tvrdi sir. Sve dobro sjedinite i sipajte smesu u nauljeni kalup. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa