Slatke mafine nema ko nije probao, a sve popularniji postaju i slani koje možete da spremite od raznovrsnih sastojaka. Ako volite da doručkujete jaja, a želite nešto drugačije, tu su kajgana mafini. Ali, danas vam predlažemo nešto malo drugačije. Napravite mafine od jaja, kukuruza i sir. Preukusni su i vrlo jednostavni za pripremu, a ljubitelji začinjene hrane će se oduševiti.
- Sastojci:
- 2 jajeta
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 1/4 šolje mleka
- 1 šolja brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica tucane paprike
- 1 kašičica origana
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 1/2 šolje kukuruza iz konzerva
- 1/2 šolje seckanog peršuna
- 1/4 šolje rendanog tvrdog sira
Priprema:
Umutite jaja sa maslinovim uljem i mlekom. U drugu posudu sipajte brašno, so, tucanu papriku, prašak za pecivo, origano i promešajte. U brašno dodajte umućena jaja i lepo sjedinite smesu. Dodajte kukuruz, seckani peršun, rendani tvrdi sir. Sve dobro sjedinite i sipajte smesu u nauljeni kalup. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem