Jaja se uglavnom jedu za doručak, a ako želite da ih napravite malo drugačije, naš predlog su kajgana mafini sa sirom, slaninom i lukom. Brzo se pripremaju, a slanina koja krcka daje poseban šmek. Ovako pripremljen doručak će Srbi obožavati, jer je kombinacija sastojaka prosto savršena i svima omiljena.
- Sastojci:
- 6 jaja
- 50 g parmezana
- 50 ml pavlake za kuvanje
- 100 g tvrdog sira
- mladi crni luk
- 5 kriški slanine
Priprema:
Jaja posolite i pobiberite, pa umutite sa parmezanom i pavlakom za kuvanje. Zatim propržite slaninu, pa je sitno iseckajte, kao i mladi luk, a sir izrendajte. Kalup za mafine nauljite, pa pospite prvo sir, zatim slaninu, pa onda i mladi luk. Prelijte smesom sa jajima. Pecite u zagrejanoj rerni na 185°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem