Jaja se uglavnom jedu za doručak, a ako želite da ih napravite malo drugačije, naš predlog su kajgana mafini sa sirom, slaninom i lukom. Brzo se pripremaju, a slanina koja krcka daje poseban šmek. Ovako pripremljen doručak će Srbi obožavati, jer je kombinacija sastojaka prosto savršena i svima omiljena

  • Sastojci:
  • 6 jaja
  • 50 g parmezana 
  • 50 ml pavlake za kuvanje 
  • 100 g tvrdog sira 
  • mladi crni luk
  • 5 kriški slanine

Priprema:

Jaja posolite i pobiberite, pa umutite sa parmezanom i pavlakom za kuvanje. Zatim propržite slaninu, pa je sitno iseckajte, kao i mladi luk, a sir izrendajte. Kalup za mafine nauljite, pa pospite prvo sir, zatim slaninu, pa onda i mladi luk. Prelijte smesom sa jajima. Pecite u zagrejanoj rerni na 185°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE