Ako volite picu predlažemo vam najlakši način da je napravite, a to je da koristite tortilju i jaja. Oni menjaju testo, a ostale sastojke možete da dodajete po želji. Takođe, i kore za pitu mogu da zamene testo.Priprema je brza, a ukus fantastičan, a ako ispod tortilje dodate i puter ona će biti hrskavija. Uživajte!
- Sastojci:
- 3 jajeta
- 1 paradajz
- 1 mladi luk
- 150 g tvrdog sira
- tortilja
- malo putera
- suvi peršun, origano, svež bosiljak
Priprema:
U tiganj stavite tortilju i preko sipajte umućena jaja. Posolite i pobiberite, pa pospite seckanim mladim lukom i rendanim sirom. Poklopite drugom tortiljom i poklopite tiganj, pa kuvajte nekih 5-7 minuta. Zatim skinite poklopac, pa ispod tortilje stavite parče putera i kada se istopi okrenite je. Poređajte paradajz isečen na kolutove, posolite i pobiberite, pa pospite origanom. Poređajte preostali sir koji ste isekli, a pospite i rendani. Pospite suvim peršunom, poklopite i pecite još malo. Kada se sir istopi opet dodajte malo putera ispod tortilje, pa sačekajte da se otopi. Dodajte ga na kraju da ne izgori. Ukrasite svežim bosiljkom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus