Pica je jedno od najpoznatijih jela italijanske kuhinje, a pravi se od testa i raznih nadeva. Predlažemo vam da isprobate i lažnu picu sa korama za pitu. Umesto mekanog testa dobićete krckavu koru, a nadev od mlevenog mesa, kečapa i istopljenog sira je prosto savršen.
- Sastojci:
- 12 kora za pitu
- 200 g kečapa
- 200 g tvrdog sira
- 200 g mlevenog mesa
- 1 žumance
- 150 g putera
Priprema:
Isecite kore u obliku kruga prečnika tepsije. U tiganju istopite puter (50 g), pa dodajte mleveno meso. Kada se malo proprži sipajte kečap i dodajte rendani tvrdi sir. Tepsiju nauljite, pa poređajte koru, premažiite uljem, pa stavite drugu. Sipajte nadev, pa poređajte još dve kore i nastavite da ređate dok ne potrošite sve sastojke. Premažite istopljenim puterom (100 g) i umućenim žumancetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok kora ne postane zlatna, a onda pospite rendani sir i vratite u rernu da se istopi još 10-ak minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus