Pica je jedno od najpoznatijih jela italijanske kuhinje, a pravi se od testa i raznih nadeva. Predlažemo vam da isprobate i lažnu picu sa korama za pitu. Umesto mekanog testa dobićete krckavu koru, a nadev od mlevenog mesa, kečapa i istopljenog sira je prosto savršen. 

  • Sastojci:
  • 12 kora za pitu 
  • 200 g kečapa 
  • 200 g tvrdog sira 
  • 200 g mlevenog mesa 
  • 1 žumance 
  • 150 g putera 

Priprema:

Isecite kore u obliku kruga prečnika tepsije. U tiganju istopite puter (50 g), pa dodajte mleveno meso. Kada se malo proprži sipajte kečap i dodajte rendani tvrdi sir. Tepsiju nauljite, pa poređajte koru, premažiite uljem, pa stavite drugu. Sipajte nadev, pa poređajte još dve kore i nastavite da ređate dok ne potrošite sve sastojke. Premažite istopljenim puterom (100 g) i umućenim žumancetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok kora ne postane zlatna, a onda pospite rendani sir i vratite u rernu da se istopi još 10-ak minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE