Sigurno ste čuli za leskovačke uštipke koji se prave od mlevenog mesa, slanine i sira. Ovo je jedno od najpoznatijih srpskih jela, ali zdravija varijanta su pileći uštipci sa pasuljem. Belo meso je najpraktičnije za pripremu, a slaže se sa skoro svako namirnicom. Ovi uštipci su baš jednostavni, jer samo pomešate sastojke i pržite, a okus je očaravajući.
- Sastojci:
- 1 pileći file
- 1 jaje
- 3 kašike jogurta
- 1 kašika skroba
- malo mirođije
- 1/3 praziluka
- 1 paradajz
- 2 kašike pasulja (iz konzerve)
Priprema:
Meso isecite na kockice, pa dodajte jaje, jogurt, skrob, seckanu mirođiju, sitno seckan praziluk i paradajz, kao i pasulj. Dobro sjedinite. U tiganju zagrejte ulje, pa kašikom sipajte i pržite sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus