Sigurno ste čuli za leskovačke uštipke koji se prave od mlevenog mesa, slanine i sira. Ovo je jedno od najpoznatijih srpskih jela, ali zdravija varijanta su pileći uštipci sa pasuljem. Belo meso je najpraktičnije za pripremu, a slaže se sa skoro svako namirnicom. Ovi uštipci su baš jednostavni, jer samo pomešate sastojke i pržite, a okus je očaravajući. 

  • Sastojci:
  • 1 pileći file 
  • 1 jaje 
  • 3 kašike jogurta 
  • 1 kašika skroba 
  • malo mirođije 
  • 1/3 praziluka 
  • 1 paradajz 
  • 2 kašike pasulja (iz konzerve)

Priprema:
Meso isecite na kockice, pa dodajte jaje, jogurt, skrob, seckanu mirođiju, sitno seckan praziluk i paradajz, kao i pasulj. Dobro sjedinite. U tiganju zagrejte ulje, pa kašikom sipajte i pržite sa obe strane. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE