Pileće uštipke sa pasuljem može da spremi bukvalno svako.

Sigurno ste čuli za leskovačke uštipke koji se prave od mlevenog mesa, slanine i sira. Ovo je jedno od najpoznatijih srpskih jela, ali zdravija varijanta su pileći uštipci sa pasuljem. Belo meso je najpraktičnije za pripremu, a slaže se sa skoro svako namirnicom. Ovi uštipci su baš jednostavni, jer samo pomešate sastojke i pržite, a okus je očaravajući.
- Sastojci:
- 1 pileći file
- 1 jaje
- 3 kašike jogurta
- 1 kašika skroba
- malo mirođije
- 1/3 praziluka
- 1 paradajz
- 2 kašike pasulja (iz konzerve)
Priprema:
Meso isecite na kockice, pa dodajte jaje, jogurt, skrob, seckanu mirođiju, sitno seckan praziluk i paradajz, kao i pasulj. Dobro sjedinite. U tiganju zagrejte ulje, pa kašikom sipajte i pržite sa obe strane.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.