Pica dolazi iz Italije i može da se napravi od raznih sastojka. Kod Italijana je bitno da testo za picu bude tanko, ali ostali narodi prave i deblja testa, čak i punjena sirom. Za njih je to skrnavljenje i zna se šta je pica. Najpoznatije su margarita i kaprićoza, a mi vam predlažemo da napravite lažnu picu i da umesto testa iskorsitite hleb. Namirnice možete da koristite po želji, ali možete i da ispratite naš predlog. Ovo jelo možete da napravite i sa bajatim hlebom.
Sastojci:
6 jaja
hleb
šunka po izboru
tvrdi sir
paradajz
pečene paprike
masline
puter
origano
Priprema:
Umutite jaja, sipajte ih u pleh premazan otopljenim puterom. Hleb isecite na tanke kriške i poređajte ih preko jaja. Zatim okrenite na drugu stranu i preko narendajte sir i šunku. Poređajte kriške paradajza, dodajte paprike i masline. Poređajte kako želite. Odozgo pospite malo rendanog sira i origana. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Zapečena pasta sa piletinom, raskošan ručak za štedljive domaćice
Pita sa plavim patlidžanom po receptu italijanskih mama
Kada, koliko i u koja jela treba da ubacite lovorov list