Pica dolazi iz Italije i može da se napravi od raznih sastojka. Kod Italijana je bitno da testo za picu bude tanko, ali ostali narodi prave i deblja testa, čak i punjena sirom. Za njih je to skrnavljenje i zna se šta je pica. Najpoznatije su margarita i kaprićoza, a mi vam predlažemo da napravite lažnu picu i da umesto testa iskorsitite hleb. Namirnice možete da koristite po želji, ali možete i da ispratite naš predlog. Ovo jelo možete da napravite i sa bajatim hlebom.
Sastojci:
6 jaja
hleb
šunka po izboru
tvrdi sir
paradajz
pečene paprike
masline
puter
origano
Priprema:
Umutite jaja, sipajte ih u pleh premazan otopljenim puterom. Hleb isecite na tanke kriške i poređajte ih preko jaja. Zatim okrenite na drugu stranu i preko narendajte sir i šunku. Poređajte kriške paradajza, dodajte paprike i masline. Poređajte kako želite. Odozgo pospite malo rendanog sira i origana. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus