Liker od kafe je pravo piće za sve ljubitelje ovog popularnog napitka. Lako se pravi od svega nekoliko sastojaka, a može da iskoristi i kao dodatak za pripremu raznih poslastica i kolača. Bitno je da odaberete najfiniju kafu i da ga ostavite da odstoji tri do četiri nedelje pre upotrebe, jer što duže stoji to će biti lepši i ukusniji.
- Sastojci:
- 100 g mlevene kafe
- 600 ml vode
- 300 g šećera
- 250 ml votke
Priprema:
Vodu stavite u šerpicu da proključa, pa dodajte fino mlevenu kafu i zakuvajte. Ostavite da se spusti talog, pa procediti kroz papirni filter. Sipajte kafu u šerpicu dodajte šećer, pa još jednom sve prokuvajte. Povremeno promešajte da bi se sav šećer rastopio. Kada provri skinite sa šporeta, sipajte alkohol i odmah poklopite. Ostavite tako poklopljeno da se u potpunosti ohladi. Ohlađen liker još jednom procedite kroz filer, sipajte ga u staklenu flaši i zatvorite poklopac. Ostavite ga da odstoji od tri do četiri nedelje pre upotrebe, a što duže bude stajalo to će biti lepši.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus