Italijanska kuhinja je poznata u celom svetu i spada među najpopularnije. Lagane i ukusne paste su svima omiljene, a isprobajte recept i za makarone zapečene u brokoli sosu. Brokoli obarite i pomešajte sa čuvenim bešamel sosom i dobićete neverovatni umak koji će svako jelo učiniti lepšim, a pogotovo paste. Na kraju se posipa sirom i peče u rerni, a ukus se pamti.
- Sastojci:
- 50 g putera
- 50 g brašna
- 500 ml mleka
- 300 g makarona
- 1 brokoli
- 70 g tvrdog sira
- 50 g parmezana
- 1 čen belog luka
Priprema:
Istopite puter i dodajte brašno. Pržite minut, dva samo da dobije boju. Pazite da ne izgori, morate sve vreme da mešate. Zatim dodajte mleko i kuvajte dok se ne zgusne, sve vreme mešajući. Makarone stavite da se kuvaju, a brokoli sitno isecite i propržite na malo ulja. Brokoli procedite, pa dodajte mleveni beli luk i štapnim mikserom sve sjedinite. Dodajte bešamel sos i lepo promešajte. Makarone takođe procedite, pa više od pola smese sosa od brokolija sipajte u makarone. Promešajte i sipajte u nauljenu tepsiju. Preko sipajte ostatak sosa od brokolija i pospite rendanim sirom i parmezanom. Pecite na 180°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus