Italijanska kuhinja je poznata u celom svetu i spada među najpopularnije. Lagane i ukusne paste su svima omiljene, a isprobajte recept i za makarone zapečene u brokoli sosu. Brokoli obarite i pomešajte sa čuvenim bešamel sosom i dobićete neverovatni umak koji će svako jelo učiniti lepšim, a pogotovo paste. Na kraju se posipa sirom i peče u rerni, a ukus se pamti. 

  • Sastojci:
  • 50 g putera
  • 50 g brašna
  • 500 ml mleka
  • 300 g makarona 
  • 1 brokoli
  • 70 g tvrdog sira  
  • 50 g parmezana 
  • 1 čen belog luka 

Priprema: 
Istopite puter i dodajte brašno. Pržite minut, dva samo da dobije boju. Pazite da ne izgori, morate sve vreme da mešate. Zatim dodajte mleko i kuvajte dok se ne zgusne, sve vreme mešajući. Makarone stavite da se kuvaju, a brokoli sitno isecite i propržite na malo ulja. Brokoli procedite, pa dodajte mleveni beli luk i štapnim mikserom sve sjedinite. Dodajte bešamel sos i lepo promešajte. Makarone takođe procedite, pa više od pola smese sosa od brokolija sipajte u makarone. Promešajte i sipajte u nauljenu tepsiju. Preko sipajte ostatak sosa od brokolija i pospite rendanim sirom i parmezanom. Pecite na 180°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE