Pancerote nam kao i kalcone dolaze iz Italije, a razlika između ova dva jela od testa jest što se jedno prži, a drugo se peče. Pancerote dosta podsećaju na naše uštipke, samo što se ovo testo puni sirom, šunkom i paradajz sosom. U principu nadev možete da birate po želji, a naujukusnije su najjednostavnije. Ako nikada niste probali ili pravili pancerote, sada je pravi trenutak.
- Sastojci:
- 40 g kvasca
- 250 ml mleka
- 250 ml vode
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- malo ulja
- 700-800 g brašna
- Još:
- šunka, tvrdi sir, kečap, origano...
Priprema:
U posudu sipajte brašno, pa napravite rupu u sredini u kojoj ćete izmrviti kvasac. Dodajte šećer i toplu vodu, pa umesite testo. Posolite i još kratko mesite. Testo nauljite i ostavite u posudi da nadođe nekih 12-20 minuta. Razvucite testo i secite pravougaonike ili čašom vadite okrugle oblike. Testo pokrijte i ostavite da odstoji još 10-ak minuta, pa ga prstima rastanjite. Stavite nadev po želji. Možete da premažete kečapom, posptete origanom, poređate šunku i rendani sir.Kada stavite nadev preklopite, pa krajeve pritisnite viljuškom. Pancerote pržite u ulju sa obe strane. Prijatno!
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem