Jedna od najpoznatijih srpskih pita je svakako gibanica, a sa ovim receptom nema greške. Uspeva svima i uvek i ne posto šansa da pita ne naraste. Gibanica je pita sa sirom koju možete da služite u svima prilikama, a najbolje od svega je što su vam za njenu pripremu potrebni jeftini sastojci. 

  • Sastojci:
  • 500 g gotovih kora
  • 500 g sitnog sira
  • 3-5 jaja
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja kisele vode
  • 1/2 šolje ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema: 

Umutite jaja, pa dodajte jogurt, kiselu vodu, ulje, so i sitan sir. Dobro promešajte. Tepsiju nauljite, pa stavite dve kore na dno. Sledeću koru umočite u smesu, pa zgužvajte i ređajte u tepsiju. Tako radite dok ne utrošite sve sastojke. Prelijte preko gibanice preosatli nadev i zatvorite celom korom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa