Ako volite francusku kuhinju, sigurni smo da ne možete da odolite njihovom domaćem hlebu, koji je poznat kao baget. Izgledom podseća na veliku kiflu, a kako bi ga umesili potrebna su vam 4 sastojka za testo i onda 1 za premazivanje hleba pred pečenje. Pomoću ovog jednostavnog recepta naučite da pravite baget kao francuski pekari i uživajte u fenomenalnom ukusu. 

  • Sastojci: 
  • 1,5 kašika suvog kvasca
  • 2 šolje tople vode
  • 1,5 kašičica soli
  • 4,5-5 šoljica brašna
  • 1 jaje

Priprema: 

U posudu sipajte kvasac i toplu vodu i promešajte. Ostavite da odstoji 5 minuta, pa dodajte so i brašno. Umutite ili umesite glatko i malo lepljivo testo. Stavite ga u nauljenu posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da nadođe sat vremena. Podelite testo na 2 jednaka dela i razvucite u obliku pravougaonika, pa urolajte i stavite na pleh. Pokrijte i ostavite da nadođe još pola sata. Zasecite hleb na nekoliko mesta, pa premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 35-40 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa