Domaće pancerote su odlično pecivo koje možete da služite za doručak ili večeru. Možete da ih punite i sa spanaćem i sirom, takođe i sa filom za picu... Punjenje može da bude po vašem ukusu. Prave se od integralnog brašna, ali jednako su ukusne kao i sa belim brašnom. Peku se u rerni, ali ako više volite možete i da ih ispržite, ali tada su masnije. 

Sastojci:

  • 30 g svežeg kvasca
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 kašičice šećera
  • 2 kašičice soli
  • oko 700 g integralnog brašna
  • 100 ml vode
  • 100 ml ulja 
  • 500 ml jogurta
  • 2 jajeta

Za fil:

  • 200 g sitnog sira
  • 200 g feta sira
  • 1 jaje

Za premazivanje:

  • 1 jaje
  • susam

Priprema:

Kvasa izdrobite i pomešajte sa šećerom i 2 kašike brašna. Prelijte toplom vodom i ostavite da se aktivira nekih 5-10 minuta. U posudu sipajte brašno, so i prašak za pecivo. Promešajte, pa napravite rupu u sredini i tu sipajte jaja. Malo viljuškom umutite, pa dodajte jogurt, ulje i kvasac. Umesite testo, pokrijte i ostavite da stoji sat vremena.  Nauljite ruke i oblikuje od testa nekoliko loptica. Svaku rukama razvucite u manji krug, sipajte fil i preklopite. Treba da dobijte oblik pancerota. Fil napravite tako što ćete sjediniti sve sastojke. Ređajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Premažite umućenim jajetom i  pospite susamom. Zagrejete rernu na 200°C i za to vreme neka pecivo malo domori. Pecite oko 35 minuta. 

Izvor: serpica