Domaće pancerote su odlično pecivo koje možete da služite za doručak ili večeru. Možete da ih punite i sa spanaćem i sirom, takođe i sa filom za picu... Punjenje može da bude po vašem ukusu. Prave se od integralnog brašna, ali jednako su ukusne kao i sa belim brašnom. Peku se u rerni, ali ako više volite možete i da ih ispržite, ali tada su masnije.
Sastojci:
- 30 g svežeg kvasca
- 1 kašičica praška za pecivo
- 2 kašičice šećera
- 2 kašičice soli
- oko 700 g integralnog brašna
- 100 ml vode
- 100 ml ulja
- 500 ml jogurta
- 2 jajeta
Za fil:
- 200 g sitnog sira
- 200 g feta sira
- 1 jaje
Za premazivanje:
- 1 jaje
- susam
Priprema:
Kvasa izdrobite i pomešajte sa šećerom i 2 kašike brašna. Prelijte toplom vodom i ostavite da se aktivira nekih 5-10 minuta. U posudu sipajte brašno, so i prašak za pecivo. Promešajte, pa napravite rupu u sredini i tu sipajte jaja. Malo viljuškom umutite, pa dodajte jogurt, ulje i kvasac. Umesite testo, pokrijte i ostavite da stoji sat vremena. Nauljite ruke i oblikuje od testa nekoliko loptica. Svaku rukama razvucite u manji krug, sipajte fil i preklopite. Treba da dobijte oblik pancerota. Fil napravite tako što ćete sjediniti sve sastojke. Ređajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Zagrejete rernu na 200°C i za to vreme neka pecivo malo domori. Pecite oko 35 minuta.
Izvor: serpica
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća