Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OSTAJE SVEŽ I PO NEKOLIKO DANA: Domaći integralni hleb sa semenkama po bakinom receptu

Autor Aleksandra Ljubičić
Autor Aleksandra Ljubičić

Domaći integralni hleb sa semenkama na bakin način.

Domaći integralni hleb sa semenkama.jpg Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Recept za domaći integralni hleb po baka Jelinom receptu. Uživajte u zdravom hlebu sa semenkama sa svojom porodicom. Najlepši je kada je vruć, ali ostaje mekan i krckave korice i kada se ohladi. Može stajati nekoliko dana.

Sastojci:

  • 300 ml vode
  • 20 g kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 250 g brašna
  • 100 g integralnog pšeničnog brašna
  • 50 ml ulja
  • po šaka semenki: susam, suncokret, lanene
  • so

Možda će vas zanimati

Priprema:

Kvasac potopiti u deo mlake vode (oko 50 ml ), dodati šećer da se kvasac istopi i malo krene da peni. Sipati u činiju ostatak vode, dodati kvasac, maslinovo ulje, brašno i sve semenke.Na kraju umešajte i so pa zamesiti rukama testo dodavajući još malo brašna i obraditi testo da bude glatko. Pokriti da odmara oko 30-40 min.

Obraditi rukama naraslo testo u lopti pa ga staviti u pleh koji ste pobrašnjivili. Pokriti da još malo odmara oko 15 min. Poprskati ga vodom, posuti semenkama i malo pobrašnjiviti. Peči na 200 stepeni oko 50 -60 min.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti