Sastojci:
- 450 g kupovnog testa za picu
- 60 ml maslinovog ulja
- 8 čenova belog luka
- 4 grančice svežeg ruzmarina, iseckani listovni
- morska so
Recept za mafine od testa za fokaču:
Za mafine prvo stavite testo za picu u malo podmazanu posudu i ostavite da se zagreje na sobnoj temperaturi. Koristeći oštar nož, isecite kuglu testa na 12 jednakih kriški. Ne moraju biti savršeno jednake.
U standardni kalup za mafine sipajte po 1 kašičicu maslinovog ulja u svaki otvor za mafine.
Lagano oblikujte svaki komad testa u grubu loptu i stavite je u nauljenu tepsiju za mafine. Pokušajte da ne izduvate mehuriće vazduha. Pokrijte tepsiju peškirom i ostavite je blizu rerne dok se zagreva. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Toplina će pomoći da se testo podigne.
Dok se testo odmara, iseckajte beli luk. Skinite listove sa grančica ruzmarina i iseckajte ih. Ostavite na stranu.
Zagrejte preostalo maslinovo ulje na srednjoj vatri. Sklonite vrelo ulje sa šporeta i u njega pažljivo dodajte beli luk i ruzmarin. Mešajte dok ulje ne prestane da cvrči. Kašikom nanesite veliku količinu ulja na svaku kuglicu testa. Iskoriste sve. Koristeći dva prsta, pritisnite svaki komad testa kako biste napravili mnogo rupica i pomogli da se beli luk i ruzmarin dobro natope mafine. Pecite 14-16 minuta. Izvadite iz rerne i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i mafine sa crnim čajem i makom.
Pročitajte kako da napravite mafine od jaja sa sirom i šunkom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus