Sastojci:

  • 40 ml ulja
  • 280 g spanaća, grubo iseckanog
  • 2 vlašca, iseckana 
  • 2 jajeta, lagano umućena
  • 95 g kefira
  • 190 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 140 g feta sira, izmrvljenog
  • 2 kašike mirođije, seckane
  • 60 g iseckanog mocarela sira

Recept za hleb sa spanaćem i feta sirom:

Kako biste napravili ovaj hleb, prvo zagrejte rernu na 180 stepeni. Tepsiju obložite papirom za pečenje. U velikom tiganju zagrejte 1 kašičicu ulja na srednje jakoj temperaturi. Dodajte luk i pržite 1 minut. Dodajte grubo seckani spanać i pržite dok skoro ne usahne – 1 minut. Prebacite na tanjir obložen papirnim ubrusom da se malo ohladi. Osušite najbolje što možete.

U velikoj činiji umutite jaja, ulje i kefir, dok smesa ne postane glatka. Ubacite brašno, prašak za pecivo, so i biber po ukusu i promešajte da se sjedine. Ubacite fetu, mocarelu, mirođiju, vlašac i spanać. Prebacite testo u posudu i ravnomerno ga rasporedite. Pecite 50-60 minuta. Ostavite da se stegne u posudi 10 minuta, a zatim prenesite na rešetku da se potpuno ohladi. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i lagani hleb od ovsenih pahuljica i jogurta.

Pročitajte kako da napravite domaći hleb sa maslinama

BONUS VIDEO

Instagram/betweenespressoandprosecco  Recept za originalnu italijansku fokaču

StvarUkusa