Sastojci:

  • 250 g ovsenih pahuljica
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/4 kašičice sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 2 jajeta
  • 250 g jogurta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika čia semena
  • 1 kašičica semena susama
  • 1 kašičica lanenog semena
  • 1 kašičica semena suncokreta
  • 1 kašičica semena bundeve

Recept za lagani hleb od ovsenih pahuljica i jogurta:

Za ovaj hleb prvo izmeljite ovsene pahuljice. Zatim ih prebacite u činiju i dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, i promešajte. U odvojenoj činiji razbijte dva jajeta i dobro ih umutite pa sipajte jogurt i opet umutite. Prelijte preko mešavine ovsenih pahuljica i dobro promešajte.

Dodajte ulje i promešajte. Umešajte i čija semenke. Kada sve dobro promešate, prebacite u kalup za hleb. Pospite preostalim semenkama i pecite 30-35 minuta na 180°C. Izvadite iz rerne i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i hleb sa maslinovim uljem i medom.

Pročitajte recept za fugasu, hleb iz Provanse

BONUS VIDEO

StvarUkusa