Keto hleb je hleb sa malo ugljenih hidrata, a bude hrskav i mekan poput najlepšeg peciva. Ako volite testo, možda ćete želeti da napravite i hleb sa tikvicama, još jednu zdravu i ukusnu varijantu hleba. Evo i kako se pravi keto varijanta!

Sastojci:

  • 250 g bademovog brašna
  • 30 g mlevenog lanenog semena
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 5 velikih jaja, sobne temperature, lagano umućenih
  • 60 ml tople vode
  • 40 g putera, rastopljenog

Recept za keto hleb:

Zagrejte rernu na 180 ° C. Tepsiju za hleb obložite papirom za pečenje. U velikoj posudi umutite bademovo brašno, laneno seme, prašak za pecivo i so. U drugoj posudi umutite jaja, vodu i puter. Umešajte u suve sastojke i dobro promešajte.

Prebacite u pripremljenu tepsiju. Pecite dok čačkalica ne bude čista, 45-50 minuta. Ohladite u tepsiji 5 minuta pre nego što ga servirate. Uživajte!

Pročitajte kako se pravi hleb bez glutena

BONUS VIDEO

SRPSKA PROJA NAŠLA SE NA LISTI NAJBOLJIH HLEBOVA SVETA: Srednjoškolci i domaćica iz Novog Sada napravili svetski poznat hleb  Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.