Domaći hleb je uvek bolje rešenje od kupovnog. Možda deluje komplikovano za pripremu, ali je sve poprilično jednostavno. Nekada nijedna domaćinska kuća nije mogla da se zamisli bez domaćeg hleba, a mi vam donosimo super recept, pogotovo ako postite. Napravite hrskav hleb koji je mekan iznutra, a najbolje od svega je što uspeva svima. 

Sastojci:

  • 400 ml mlake vode
  • 1 kašičica šećera
  • 25 g svežeg kvasca
  • 1 kašika soli
  • 600 g brašna
  • 3 kašike ulje

Recept za posni hleb:

17:39
Korak 1

Aktivirajte kvasac 

U posudi pomešajte toplu vodu, kvasac i šećer, pa sve dobro promešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite 10 minuta da se aktivira. 

17:40
Korak 2

Umesite testo 

Zatim u kvasac dodajte prosejano brašno i so, pa sipajte ulje. Umesite testo. Brašno postepeno dodajte kako biste videli koliko vam je potrebno. Umesite glatko testo, pa ga nauljite. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe nekih sat vremena. 

17:40
Korak 3

Pecite hleb 

Testo podelite na dva dela i oblikujte veknu. Stavite u posudu obloženu pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko pola sata. 

Pročitajte i ovo: Posni hleb na vodi

BONUS VIDEO: 

Instagram/foodiies_lifee Kako se pravi hleb sa belim lukom

(StvarUkusa/S.B.)