Na društvenim mrežama i YouTube-u sve češće možete da pronađete recepte za lažne pite. Njihova priprema je vrlo jednostavna, a sastojci uglavnom jeftini. Za pripremu lažne pite možete da koristite povrće, šunku, sir... a umesto kora preliva se smesom od jaja i brašna. Danas vam donosimo savršen recept za lažnu pitu koja se pravi sa tikvcama, paprikom i pečurkama i sigurni smo da će vam se dopasti.
Sastojci:
- 4 tikvice
- 2 ljubičasta luka
- 1 šargarepa
- 2 paprike
- 7-8 pečuraka
- malo bosiljka
- 2 čena belog luka
- 3 jajeta
- 300 ml mleka
- 30 ml maslinovog ulja
- 5 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1/2 veze mirođije
- 70 g tvrdog sira
Recept za lažnu pitu sa tikvicama, pečurkama i paprikama:
Pripremite povrće
U posudu stavite tikvice koje ste isekli na tanke trake, pa posolite. Ostavite da odstoje nekih 15 minuta, pa procedite višak vode. U tiganju na malo maslinovog ulja propržite ljubičasti luk isečen na rebarca. Kada on omekša dodajte šargarepu isečenu na kolutove, a onda i sitno seckanu papriku. Kada omekša povrće dodajte i isečene pečurke. Posolite, pobiberite, pospite bosiljkom i sve lepo promešajte. Na kraju dodajte secakni beli luk, poklopite i dinstajte nekih 7 minuta.
Napravite preliv
Umutite jaja koja ste posolili, a onda sipajte mleko. Zatim sipajte maslinovo ulje, a onda dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Sve dobro sjedinite i na kraju dodajte seckanu mirođiju. Na pleh obložen pek papirom poređajte proprženo povrće, a onda preko sipajte preliv. Na kraju dodajte proceđene tikvice, pa lepo promešajte. Sipajte preliv i opet sve lepo promešajte.
Pecite pitu
Pospite pitu rendanim sirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Pročitajte i ovo: Lažna pita sa povrćem i sirom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus