Lažna pita se pravi još jednostavnije od pravih, a danas vam donosimo recept za ovu sa povrćem. Od tikvice, šargarepe i paprike napravite fil koji ćete pomešati sa mlekom, jajima i brašnom. Postoji milion recepata za lažnu pitu, ali ovo je jedan od najukusnijih, a i sprema se najlakše. Posipa se sirom koji daje poseban šmek.
Sastojci:
- 3 tikvice
- 1 crni luk
- 3-4 kašike ulja
- 1 šargarepa
- 1 crvena paprika
- 1/2 veze peršuna
- 3 jajeta
- 300 ml mleka
- 240 g brašna
- 150 g tvrdog sira
Recept za lažnu pitu sa povrćem:
Ispržite povrće
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte renadnu šargarepu. Nakon 2 minuta dodajte i papriku isečenu na trake. Posolite i pobiberite, pa pržite dok povrće ne omekša.
Napravite pitu
Tikvice izrendajte, pa dobro procedite. Zatim im dodajte proprženo povrće i lepo promešajte. Ako je potrebno još malo začinite. U drugoj posudi pomešajte mleko, brašno i jaja, pa dobro umutite tako da nema grudvica. Prelijte preko povrća i sjedinite.
Pecite pitu
Pleh obložite pek papirom i premažite uljem. Sipajte dobijenu smesu i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta. Zatim izvadite, pospite rednanim sirom i pecite još 15 minuta.
Pročitajte i ovo: Jeftina lažna pita od 3 sastojka
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus