Začinjeni prženi pirinač sa lososom i poširanim jajima ispunjen je aromama kurkume i ljute papričice. Možda ćete želeti da napravite i brzinski pilav sa piletinom, šargarepom i lukom. Uz losos i poširano jaje, prženi pirinač od običnog jela postaje pravi doživljaj. Evo kako da napravite začinjeni prženi pirinač sa lososom i poširanim jajima!
Sastojci:
- 1 kašika ulja
- ½ kašičice semena kima
- 1 šargarepa, rendana
- 1 mali luk, sitno narezan
- 250 g kuvanog pirinča
- 145g fileta lososa
- ¼ kašičice kurkume u prahu
- ¼ kašičice ljute papričice u prahu
- 1 zgnječeni čen belog luka
- 100 g kelja, iseckanog
- 2 kašike kisele pavlake ili jogurta
- 2 srednja jajeta, poširana po vašem ukusu
Recept za začinjeni prženi pirinač sa lososom i poširanim jajima
Pržite povrće
Za začinjeni prženi pirinač sa lososom i poširanim jajima zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri, zatim semenke kima. Posle 30 sekundi dodajte rendanu šargarepu, isečen crni luk i prstohvat soli, pa pržite na jakoj vatri 5-6 minuta dok ne omekšaju i ne dobiju zlatnu boju.
Umešajte kelj
Umešajte kelj i pavlaku/jogurt, pa začinite solju i sa dosta crnog bibera. U međuvremenu poširajte jaja. Servirajte sa poširanim jajima i uživajte u začinjenom prženom pirinču sa lososom i poširanim jajima.
Pročitajte kako se pravi posni pirinač sa povrćem, brzinski ručak za celu porodicu
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom