Začinjeni prženi pirinač sa lososom i poširanim jajima ispunjen je aromama kurkume i ljute papričice. Možda ćete želeti da napravite i brzinski pilav sa piletinom, šargarepom i lukom. Uz losos i poširano jaje, prženi pirinač od običnog jela postaje pravi doživljaj. Evo kako da napravite začinjeni prženi pirinač sa lososom i poširanim jajima!
Sastojci:
- 1 kašika ulja
- ½ kašičice semena kima
- 1 šargarepa, rendana
- 1 mali luk, sitno narezan
- 250 g kuvanog pirinča
- 145g fileta lososa
- ¼ kašičice kurkume u prahu
- ¼ kašičice ljute papričice u prahu
- 1 zgnječeni čen belog luka
- 100 g kelja, iseckanog
- 2 kašike kisele pavlake ili jogurta
- 2 srednja jajeta, poširana po vašem ukusu
Recept za začinjeni prženi pirinač sa lososom i poširanim jajima
Pržite povrće
Za začinjeni prženi pirinač sa lososom i poširanim jajima zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri, zatim semenke kima. Posle 30 sekundi dodajte rendanu šargarepu, isečen crni luk i prstohvat soli, pa pržite na jakoj vatri 5-6 minuta dok ne omekšaju i ne dobiju zlatnu boju.
Umešajte kelj
Umešajte kelj i pavlaku/jogurt, pa začinite solju i sa dosta crnog bibera. U međuvremenu poširajte jaja. Servirajte sa poširanim jajima i uživajte u začinjenom prženom pirinču sa lososom i poširanim jajima.
Pročitajte kako se pravi posni pirinač sa povrćem, brzinski ručak za celu porodicu
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus