Začinjeni prženi pirinač sa lososom i poširanim jajima ispunjen je aromama kurkume i ljute papričice. Možda ćete želeti da napravite i brzinski pilav sa piletinom, šargarepom i lukom. Uz losos i poširano jaje, prženi pirinač od običnog jela postaje pravi doživljaj. Evo kako da napravite začinjeni prženi pirinač sa lososom i poširanim jajima!

Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • ½ kašičice semena kima
  • 1 šargarepa, rendana
  • 1 mali luk, sitno narezan
  • 250 g kuvanog pirinča
  • 145g fileta lososa
  • ¼ kašičice kurkume u prahu
  • ¼ kašičice ljute papričice u prahu
  • 1 zgnječeni čen belog luka
  • 100 g kelja, iseckanog
  • 2 kašike kisele pavlake ili jogurta
  • 2 srednja jajeta, poširana po vašem ukusu

Recept za začinjeni prženi pirinač sa lososom i poširanim jajima

10:47
Korak 1

Pržite povrće

Za začinjeni prženi pirinač sa lososom i poširanim jajima zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri, zatim semenke kima. Posle 30 sekundi dodajte rendanu šargarepu, isečen crni luk i prstohvat soli, pa pržite na jakoj vatri 5-6 minuta dok ne omekšaju i ne dobiju zlatnu boju.

10:51
Korak 2

Dodajte pirinač

Umešajte kuvani pirinač, razbijajući ga drvenom kašikom. Dodajte filete lososa (i ulja koliko želite), začine i beli luk, pa kuvajte 3 minuta dok se ne sjedine i zagreju.

10:51
Korak 3

Umešajte kelj

Umešajte kelj i pavlaku/jogurt, pa začinite solju i sa dosta crnog bibera. U međuvremenu poširajte jaja. Servirajte sa poširanim jajima i uživajte u začinjenom prženom pirinču sa lososom i poširanim jajima.

Pročitajte kako se pravi posni pirinač sa povrćem, brzinski ručak za celu porodicu

BONUS VIDEO

TikTok/chef_tristan_welch Pirinač

StvarUkusa/L.S.