Karbonara pasta sa graškom i jajima, zapečena u rerni je obrok u kome ćete baš da uživate, jer ne samo da je kremasta, nego i vrlo bogata sastojcima pa ćete da uživate u preplitanju različitih ukusa. Možda će vas zanimati i kako mnogi prave istu grešku kada spremaju karbonaru: naučite kako je jedu Italijani. Evo i kako da napravite karbonara pastu sa graškom i jajima, zapečenu u šerpi!

Sastojci:

  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • 50 g parmezana, narendanog
  • 3 žumanca
  • Maslinovo ulje
  • 150 g dimljene slanine
  • 150 g smrznutog graška
  • 250 g testenine za lazanje, iseckane na kocke
  • 45 g svežih prezli
  • Šaka svežih listova bosiljka ili peršuna za serviranje
  • Biber i so po ukusu

Recept za karbonara pastu sa graškom i jajima, zapečena u rerni

11:45
Korak 1

Zagrejte rernu

Za karbonara pastu sa graškom i jajima, zapečenu u rerni, zagrejte rernu na 180°C. Umutite pavlaku za kuvanje, parmezan i žumanca sa dosta bibera, dok smesa ne postane glatka.

11:48
Korak 2

Prokuvajte sve sastojke

Zagrejte malo maslinovog ulja u plitkoj tepsiji i pržite slaninu 5 minuta. Dodajte smrznuti grašak, komadiće testa za lazanje i 400 ml sveže prokuvane vode, dobro promešajte da se testenina ne lepi, a zatim kuvajte 2 minuta.

11:48
Korak 3

Pecite u rerni

Sklonite sa vatre i umešajte mešavinu sira da se sve u potpunosti obloži i uklopi. Pospite preko toga prezle i pecite u rerni 15-20 minuta dok ne porumeni i ne postane hrskava. Poslužite pastu posutu svežim začinskim biljem. Uživajte u karbonara pasti sa graškom i jajima, zapečenoj u rerni.

Pročitajte kako se pravi lagana posna pasta salata sa leblebijama i brokolijem

BONUS VIDEO

:intstagram/meg.ofitness Pikantna pasta sa piletinom

StvarUkusa/L.S.