Karbonara pasta sa graškom i jajima, zapečena u rerni je obrok u kome ćete baš da uživate, jer ne samo da je kremasta, nego i vrlo bogata sastojcima pa ćete da uživate u preplitanju različitih ukusa. Možda će vas zanimati i kako mnogi prave istu grešku kada spremaju karbonaru: naučite kako je jedu Italijani. Evo i kako da napravite karbonara pastu sa graškom i jajima, zapečenu u šerpi!
Sastojci:
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 50 g parmezana, narendanog
- 3 žumanca
- Maslinovo ulje
- 150 g dimljene slanine
- 150 g smrznutog graška
- 250 g testenine za lazanje, iseckane na kocke
- 45 g svežih prezli
- Šaka svežih listova bosiljka ili peršuna za serviranje
- Biber i so po ukusu
Recept za karbonara pastu sa graškom i jajima, zapečena u rerni
Zagrejte rernu
Za karbonara pastu sa graškom i jajima, zapečenu u rerni, zagrejte rernu na 180°C. Umutite pavlaku za kuvanje, parmezan i žumanca sa dosta bibera, dok smesa ne postane glatka.
Pecite u rerni
Sklonite sa vatre i umešajte mešavinu sira da se sve u potpunosti obloži i uklopi. Pospite preko toga prezle i pecite u rerni 15-20 minuta dok ne porumeni i ne postane hrskava. Poslužite pastu posutu svežim začinskim biljem. Uživajte u karbonara pasti sa graškom i jajima, zapečenoj u rerni.
Pročitajte kako se pravi lagana posna pasta salata sa leblebijama i brokolijem
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem