Karbonara pasta sa graškom i jajima, zapečena u rerni je obrok u kome ćete baš da uživate, jer ne samo da je kremasta, nego i vrlo bogata sastojcima pa ćete da uživate u preplitanju različitih ukusa. Možda će vas zanimati i kako mnogi prave istu grešku kada spremaju karbonaru: naučite kako je jedu Italijani. Evo i kako da napravite karbonara pastu sa graškom i jajima, zapečenu u šerpi!
Sastojci:
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 50 g parmezana, narendanog
- 3 žumanca
- Maslinovo ulje
- 150 g dimljene slanine
- 150 g smrznutog graška
- 250 g testenine za lazanje, iseckane na kocke
- 45 g svežih prezli
- Šaka svežih listova bosiljka ili peršuna za serviranje
- Biber i so po ukusu
Recept za karbonara pastu sa graškom i jajima, zapečena u rerni
Zagrejte rernu
Za karbonara pastu sa graškom i jajima, zapečenu u rerni, zagrejte rernu na 180°C. Umutite pavlaku za kuvanje, parmezan i žumanca sa dosta bibera, dok smesa ne postane glatka.
Pecite u rerni
Sklonite sa vatre i umešajte mešavinu sira da se sve u potpunosti obloži i uklopi. Pospite preko toga prezle i pecite u rerni 15-20 minuta dok ne porumeni i ne postane hrskava. Poslužite pastu posutu svežim začinskim biljem. Uživajte u karbonara pasti sa graškom i jajima, zapečenoj u rerni.
Pročitajte kako se pravi lagana posna pasta salata sa leblebijama i brokolijem
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus