Čips od jabuka je posna i zdrava grickalica u kojoj možete da uživate bez griže savesti. Najvažnije je što znate da ste je vi sami pravili, te nije puna nezdravih sastojaka za održavanje svežine. Možda ćete želeti da napravite i posni čips od kelja, zdravu grickalicu. Evo i kako da napravite posni čips od jabuke!

Sastojci:

  • 2 jabuke
  • Ulje
  • 1 kašičica cimeta

Recept za posni čips od jabuke

15:43
Korak 1

Zagrejte rernu

Za posni čips od jabuke, zagrejte rernu na 180˚C. Obložite pleh papirom za pečenje. Isecite jabuke na kriške debljine od 3 do 6 mm.

15:46
Korak 2

Jabuke pospite cimetom

Ređajte jabuke na pleh. Premažite kriške uljem, a zatim pospite cimetom.

15:46
Korak 3

Pecite čips

Pecite 30 minuta, okrećući kriške, dok ne porumene. Ostavite da se čisp ohladi na sobnoj temperaturi. Uživajte u posnom čipsu od jabuka!

Pročitajte i kako se pravi domaći čips iz rerne - bolji nego kupovni

BONUS VIDEO

StvarUkusa/L.S.