Čips od jabuka je posna i zdrava grickalica u kojoj možete da uživate bez griže savesti. Najvažnije je što znate da ste je vi sami pravili, te nije puna nezdravih sastojaka za održavanje svežine. Možda ćete želeti da napravite i posni čips od kelja, zdravu grickalicu. Evo i kako da napravite posni čips od jabuke!
Sastojci:
- 2 jabuke
- Ulje
- 1 kašičica cimeta
Recept za posni čips od jabuke
Zagrejte rernu
Za posni čips od jabuke, zagrejte rernu na 180˚C. Obložite pleh papirom za pečenje. Isecite jabuke na kriške debljine od 3 do 6 mm.
Pecite čips
Pecite 30 minuta, okrećući kriške, dok ne porumene. Ostavite da se čisp ohladi na sobnoj temperaturi. Uživajte u posnom čipsu od jabuka!
Pročitajte i kako se pravi domaći čips iz rerne - bolji nego kupovni
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus