Čips od jabuka je posna i zdrava grickalica u kojoj možete da uživate bez griže savesti. Najvažnije je što znate da ste je vi sami pravili, te nije puna nezdravih sastojaka za održavanje svežine. Možda ćete želeti da napravite i posni čips od kelja, zdravu grickalicu. Evo i kako da napravite posni čips od jabuke!
Sastojci:
- 2 jabuke
- Ulje
- 1 kašičica cimeta
Recept za posni čips od jabuke
Zagrejte rernu
Za posni čips od jabuke, zagrejte rernu na 180˚C. Obložite pleh papirom za pečenje. Isecite jabuke na kriške debljine od 3 do 6 mm.
Pecite čips
Pecite 30 minuta, okrećući kriške, dok ne porumene. Ostavite da se čisp ohladi na sobnoj temperaturi. Uživajte u posnom čipsu od jabuka!
Pročitajte i kako se pravi domaći čips iz rerne - bolji nego kupovni
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom