Posni čips od kelja, zdrava grickalica je dobar izbor ako tražite zdravu grickalicu između obroka. Ima vrlo jak ukus, jer je začinjena. Možda ćete želeti da napravite i domaći čips iz rerne - bolji nego kupovni. Čips od kelja ima hrskavu teksturu i odlična je zamena kupovnom čipsu. Evo kako se pravi posni čips od kelja!
Sastojci:
- 1 glavica kelja
- 2 kašike maslinovog ulja
- ¼ kašičice soli
- ¼ kašičice bibera
- ¼ kašičice paprike u prahu
Recept za posni čips od kelja
Zagrejte rernu
Za posni čips od kelja zagrejte rernu na 180˚C. Obložite pleh papirom za pečenje. Skinite listove kelja sa debelih stabljika, a zatim ih iseckajte na komade veličine zalogaja.
Prelijte kelj uljem i začinima
U srednjoj činiji prelijte kelj maslinovim uljem. Pomešajte so, biber i papriku u prahu i dodajte u kelj. Mešajte da se sve potpuno obloži.
Pecite čips
Poređajte začinjeni kelj na pleh, pazeći da se čips ne dodiruje. Pecite 10-15 minuta, dok ivice ne porumene, ali ne pazite da ne zagore. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Uživajte u posnom čipsu od kelja!
Pročitajte kako se pravi ČIPS OD JABUKA: Napravite mirisnu i zdravu grickalicu u kojoj možete da uživate bez griže savesti
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem