Posni čips od kelja, zdrava grickalica je dobar izbor ako tražite zdravu grickalicu između obroka. Ima vrlo jak ukus, jer je začinjena. Možda ćete želeti da napravite i domaći čips iz rerne - bolji nego kupovni. Čips od kelja ima hrskavu teksturu i odlična je zamena kupovnom čipsu. Evo kako se pravi posni čips od kelja!

Sastojci:

  • 1 glavica kelja
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • ¼ kašičice soli
  • ¼ kašičice bibera
  • ¼ kašičice paprike u prahu

Recept za posni čips od kelja

12:27
Korak 1

Zagrejte rernu

Za posni čips od kelja zagrejte rernu na 180˚C. Obložite pleh papirom za pečenje. Skinite listove kelja sa debelih stabljika, a zatim ih iseckajte na komade veličine zalogaja.

12:30
Korak 2

Prelijte kelj uljem i začinima

U srednjoj činiji prelijte kelj maslinovim uljem. Pomešajte so, biber i papriku u prahu i dodajte u kelj. Mešajte da se sve potpuno obloži.

12:30
Korak 3

Pecite čips

Poređajte začinjeni kelj na pleh, pazeći da se čips ne dodiruje. Pecite 10-15 minuta, dok ivice ne porumene, ali ne pazite da ne zagore. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Uživajte u posnom čipsu od kelja!

Pročitajte kako se pravi ČIPS OD JABUKA: Napravite mirisnu i zdravu grickalicu u kojoj možete da uživate bez griže savesti

BONUS VIDEO

Čips od testenine instagram/cookingwithayeh

StvarUkusa/L.S.