Italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih u celom svetu, a njihove specijalitete svi vole da jedu. Pored pice i paste čuveni su i po lepinjama. Italijanske tanke lepinje poznatije kao pijadini se lako prave i to od samo par sastojaka. U njih možete da dodajte sastojke za sendvič, meso... a mi vam donosimo sjajan recept za posne lepinje. Ako želite da napravite lepinje bez jogurta onda koristite 500 g brašna, 250 ml vode, 60 ml maslinovog ulja, 2 prstohvata soli. 

Sastojci:

  • 230 g brašna 
  • 150 g posnog jogurta 
  • 30 ml maslinovog ulja 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 1 kašičica soli 

Recept za posne italijanske lepinje:

17:01
Korak 1

Napravtite testo 

U posudi pomešajte jogurt, maslinovo ulje, prašak za pecivo, so i prosejano brašno. Lepo umesite testo, pa podelite na 4 jednaka dela. 

17:03
Korak 2

Razvucite testo 

Oblikujte loptice, pa svaku baš tanko razvucite (treba da bude samo malo deblje od palačinke). 

17:03
Korak 3

Ispecite lepinje

Tiganj nauljite, pa uzmite ubrus i lepo obrišite. Zagrejte i stavite lepinju i pecite dok se ne pojave mehurići, pa okrenite na drugu stranu i nastavite da pečete dok ne dobije zlatnu boju. 

Pročitajte i ovo: Punjenje lepinje koje se prže u tiganju

BONUS VIDEO: 

Instagram/ myriadrecipes Lepinje punjene feta sirom i spanaćem

(StvarUkusa/S.B.)