Italijanska kuhinja je jedna od najpoznatijih u celom svetu, a njihove specijalitete svi vole da jedu. Pored pice i paste čuveni su i po lepinjama. Italijanske tanke lepinje poznatije kao pijadini se lako prave i to od samo par sastojaka. U njih možete da dodajte sastojke za sendvič, meso... a mi vam donosimo sjajan recept za posne lepinje. Ako želite da napravite lepinje bez jogurta onda koristite 500 g brašna, 250 ml vode, 60 ml maslinovog ulja, 2 prstohvata soli.
Sastojci:
- 230 g brašna
- 150 g posnog jogurta
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
Recept za posne italijanske lepinje:
Napravtite testo
U posudi pomešajte jogurt, maslinovo ulje, prašak za pecivo, so i prosejano brašno. Lepo umesite testo, pa podelite na 4 jednaka dela.
Razvucite testo
Oblikujte loptice, pa svaku baš tanko razvucite (treba da bude samo malo deblje od palačinke).
Ispecite lepinje
Tiganj nauljite, pa uzmite ubrus i lepo obrišite. Zagrejte i stavite lepinju i pecite dok se ne pojave mehurići, pa okrenite na drugu stranu i nastavite da pečete dok ne dobije zlatnu boju.
Pročitajte i ovo: Punjenje lepinje koje se prže u tiganju
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem