Ove subote spremite lepinje iz tiganja, ali sa pikantnim nadevom. Nadev se pravi od krompira, dinstanog luka i čili papričice. Za još pikantniji ukus dodaje se čili u prahu. Mogu se jesti kao kompletan obrok, a odlično idu uz krem sir. Ove lepinje iz tiganja postaće vaš favorit ako volite ljutu hranu.
Sastojci:
- 1 šolja brašna
- so po ukusu
- 80 ml vode
- 1 kašika ulja
- 200 g krompira
- 1/2 glavice crnog luka
- 1 čen belog luka
- 1/2 čili papričice
- 1/2 kašičice čili praha
- 1/2 kašičice kima u prahu
- malo svežeg korijandera
Recept za punjene lepinje iz tiganja:
Ogulite, operite i isecite krompir. Prelijte vodom i kuvajte oko 40 minuta, odnosno dok ne omekša. U posebnu činiju dodajte brašno, soli, vodu i ulje. Zamesite testo za lepinje, pa podelite na 3 dela. Premesite ih u kuglice, pa ostavite pokrivene na površini posutoj brašnom dok pripremate nadev. Crni luk iseckajte, a kuvani krompir procedite. Napravite pire gnječilicom, a u tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite iseckan crni luk. Dodajte iseckan beli luk i iseckanu čili papričicu. Ubacite i čili u prahu, pa kim i dobro promešajte. Dodajte krompir pire u tiganj, pomešajte, pa dodajte iseckan korijander. Promešajte sve sastojke za nadev i ostavite još 2 minuta na laganijoj vatri. Premesite oklagijom svaki deo testa na površini posutoj brašnom i napunite nadevom. Preklopite ivice lepinja, ponovo malo razvucite oklagijom, pa ivie poravnajte. Svaku lepinju pojedinačno ubacite u tiganj, premažite uljem sa obe strane i pecite dok ne poprime zlatno-smeđu boju sa obe strane. Predlažemo i lepinje punjene spanaćem i feta sirom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa