Ove subote spremite lepinje iz tiganja, ali sa pikantnim nadevom. Nadev se pravi od krompira, dinstanog luka i čili papričice. Za još pikantniji ukus dodaje se čili u prahu. Mogu se jesti kao kompletan obrok, a odlično idu uz krem sir. Ove lepinje iz tiganja postaće vaš favorit ako volite ljutu hranu.

Sastojci:

  • 1 šolja brašna
  • so po ukusu
  • 80 ml vode
  • 1 kašika ulja
  • 200 g krompira
  • 1/2 glavice crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 1/2 čili papričice
  • 1/2 kašičice čili praha
  • 1/2 kašičice kima u prahu
  • malo svežeg korijandera

Recept za punjene lepinje iz tiganja:

Ogulite, operite i isecite krompir. Prelijte vodom i kuvajte oko 40 minuta, odnosno dok ne omekša. U posebnu činiju dodajte brašno, soli, vodu i ulje. Zamesite testo za lepinje, pa podelite na 3 dela. Premesite ih u kuglice, pa ostavite pokrivene na površini posutoj brašnom dok pripremate nadev. Crni luk iseckajte, a kuvani krompir procedite. Napravite pire gnječilicom, a u tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite iseckan crni luk. Dodajte iseckan beli luk i iseckanu čili papričicu. Ubacite i čili u prahu, pa kim i dobro promešajte. Dodajte krompir pire u tiganj, pomešajte, pa dodajte iseckan korijander. Promešajte sve sastojke za nadev i ostavite još 2 minuta na laganijoj vatri. Premesite oklagijom svaki deo testa na površini posutoj brašnom i napunite nadevom. Preklopite ivice lepinja, ponovo malo razvucite oklagijom, pa ivie poravnajte. Svaku lepinju pojedinačno ubacite u tiganj, premažite uljem sa obe strane i pecite dok ne poprime zlatno-smeđu boju sa obe strane. Predlažemo i lepinje punjene spanaćem i feta sirom.

BONUS VIDEO:

Hleb punjen sirom YouTube/table diary

 Izvor: StvarUkusa