Posne rolnice sa cimetom su vrlo sočne i kremaste, lagane su i biće savršen desert tokom vikenda. Možda ćete želeti da isprobate i posni čizkejk sa malinama i belom čokoladom. Rolnice se prave mnogo cimeta i smeđeg šećera pa će vam kuća mirisati. Evo kako da napravite posne rolnice sa cimetom.

Sastojci:

2 kašike biljnog putera, za premazivanje tepsije

Za testo:

  • 480 ml bademovog mleka
  • 115 g biljnog putera, rastopljenog
  • 50 g šećera
  • 1 suvi kvasac
  • 690 g brašna, podeljeno
  • 1 kašičica soli

Za fil:

  • 170 g veganskog putera
  • 165 g smeđeg šećera
  • 2 kašike mlevenog cimeta

Za preliv:

  • 160 g šećera u prahu
  • 2 kašike bademovog mleka
  • ½ kašičice ekstrakta vanile

Recept za posne rolnice sa cimetom, kremaste i sočne

13:09
Korak 1

Umutite testo

Za posne rolnice sa cimetom obilno podmažite pleh za pite veganskim puterom. U velikoj posudi umutite bademovo mleko, rastopljeni puter i šećer. Smesa treba da bude topla. Ako je suviše topla, ostavite da se malo ohladi. Pospite kvasac ravnomerno preko tople mešavine i ostavite da odstoji 1 minut. Dodajte brašno i 1 kašičicu soli u mešavinu mleka i mešajte drvenom kašikom dok se ne sjedine. Pokrijte činiju krupom ili plastičnom folijom i stavite na toplo mesto da se diže 1 sat.

13:15
Korak 2

Zagrejte rernu

Zagrejte rernu na 180˚C. Posle 1 sata, testo bi trebalo da se skoro udvostruči. Skinite krpu i dodajte još95 g brašna i soli. Dobro promešajte, pa izvrnite na dobro pobrašnjenu površinu. Lagano mesite testo, dodajući po potrebi dodatno brašno, sve dok testo prestane da selepi se za površinu. Razvaljajte testo u veliki pravougaonik, debljine oko 1 cm. Popravite uglove da biste bili sigurni da su oštri i ravni. Po testu ravnomerno rasporedite omekšali biljni puter. Pospite ravnomerno smeđim šećerom i cimetom. Urolajte testo, postavite šavom nadole. Isecite ga na komade jednakih veličina. Stavite ih u kalup. Pokrijte plastičnom folijom i stavite na toplo mesto da narastu 30 minuta.

13:15
Korak 3

Napravite glazuru

Umutite šećer u prahu, bademovo mleko i ekstrakt vanile, dok smesa ne postane glatka. Uklonite plastičnu foliju. Pecite rolnice sa cimetom u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta, dok ne porumene. Dok su još tople, ravnomerno ih prelijte glazurom. Uživajte u posnim rolnicama sa cimetom.

Pročitajte kako se prave Posne italijanske lepinje mekane kao duša

BONUS VIDEO

"POST JE BOŽIJI POZIV ZA ZAJEDNIČARENJE SA NJIM" G. Petar: Provocira našu slobodu, da se odrekenmo nasušne potrebe hrane!  Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.