Sitni kolači ukrašavaju svaku trepzu, ali su odlično rešenje i kada vam se jede nešto slatko ili kada vam dolaze gosti. Mogu da se prave od raznovrsnih namirnica, a kako je u toku Uskršnji post, donosimo vam jedan od najboljih recepata za posne kolače. U prodavnici možete da nađete i prve jagode, pa ih iskoristite kako biste napravili fil. Kolač od bele čokolade punjen sa 2 različita fila od jagode će vas oduševiti na prvi zalogaj. 

Sastojci:

  • 150 g posne bele čokolade
  • 200 g jagoda
  • 50 g šećera
  • 1 g biljnog želatina 
  • 85 g crvenog želatina
  • 110 ml ključale vode
  • 20 g posne čokolade

Recept za posne sitne kolače sa jagodom i belom čokoladom:

12:39
Korak 1

Pripremite belu čokoladu 

Istopite belu čokoladu, pa je premažite silikonski kalup.Stavite u zamrzivač da se stegne, pa premažite još jednom belom čokoladom i vratite u frižider da se stegne. 

12:39
Korak 2

Pripremite jagode 

Pomešajte jagode sa biljnim želatinom i šećerom, pa kuvajte dok ne proključaju. Kuvajte još 2 minuta, pa ih ispasirajte. Kada se fil ohladi sipajte u kesu za zamrzivač i isecite vrh.  

12:39
Korak 3

Pripremite želatin 

Pomešajte biljni želatin sa vodom i aromom jagode, pa lepo sjedinite. Kada se stegne dobro umutite. Sipajte u kesu za zamrzivač. 

13:25
Korak 4

Napravite kolač 

U silikonski kalup sipajte umućeni želatin, pa preko sipajte fil sa jagodama. Zatim ide još jedan sloj umućenog želatina, pa stavite oblandu koju ste isekli u obliku kolača i pritisnite. Ostavite da se ohladi u zamrzivaču, pa izvadite iz kalupa i ukrasite istopljenom čokoladom.

Pročitajte i ovo: Posne čokoladne bombice

Instagram/food_by_lilly Tiramisu kuglice

(StvarUkusa/S.B.)