Sitni kolači ukrašavaju svaku trepzu, ali su odlično rešenje i kada vam se jede nešto slatko ili kada vam dolaze gosti. Mogu da se prave od raznovrsnih namirnica, a kako je u toku Uskršnji post, donosimo vam jedan od najboljih recepata za posne kolače. U prodavnici možete da nađete i prve jagode, pa ih iskoristite kako biste napravili fil. Kolač od bele čokolade punjen sa 2 različita fila od jagode će vas oduševiti na prvi zalogaj.
Sastojci:
- 150 g posne bele čokolade
- 200 g jagoda
- 50 g šećera
- 1 g biljnog želatina
- 85 g crvenog želatina
- 110 ml ključale vode
- 20 g posne čokolade
Recept za posne sitne kolače sa jagodom i belom čokoladom:
Pripremite belu čokoladu
Istopite belu čokoladu, pa je premažite silikonski kalup.Stavite u zamrzivač da se stegne, pa premažite još jednom belom čokoladom i vratite u frižider da se stegne.
Pripremite jagode
Pomešajte jagode sa biljnim želatinom i šećerom, pa kuvajte dok ne proključaju. Kuvajte još 2 minuta, pa ih ispasirajte. Kada se fil ohladi sipajte u kesu za zamrzivač i isecite vrh.
Pripremite želatin
Pomešajte biljni želatin sa vodom i aromom jagode, pa lepo sjedinite. Kada se stegne dobro umutite. Sipajte u kesu za zamrzivač.
Napravite kolač
U silikonski kalup sipajte umućeni želatin, pa preko sipajte fil sa jagodama. Zatim ide još jedan sloj umućenog želatina, pa stavite oblandu koju ste isekli u obliku kolača i pritisnite. Ostavite da se ohladi u zamrzivaču, pa izvadite iz kalupa i ukrasite istopljenom čokoladom.
Pročitajte i ovo: Posne čokoladne bombice
(StvarUkusa/S.B.)
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese