Posna minestrona čorba, kombinacija povrća i testenine može da bude deo ručka ili da se jede za večeru. Najbolja je kada je topla. Možda ćete želeti da saznate kako se pravi POSNA KROMPIR ČORBA: Od jeftinih sastojaka i bez zaprške, a može da zameni kompletan obrok. A evo i kako da napravite posnu minestrone čorbu.

Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 2 šargarepe, seckane
  • 2 stabljike celera, iseckane
  • 1 luk, seckani
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice bibera
  • 1 krompir, oljušten i isečen na kockice
  • 3 čena belog luka, mlevena
  • 795 g narezanog paradajza
  • 1,8 l povrtnog bujona
  • 2 tikvice, isečene na kockice
  • 425 g belog pasulja, kuvanog
  • 120 g spanaća
  • 200 g posne testenine

Recept za posnu minestrne čorbu

13:55
Korak 1

Kuvajte celer, luk i krompir

Za posnu minestronu čorbu pomešajte ulje, šargarepu, celer, luk, so, biber i krompir u velikom loncu na srednjoj vatri 3 minuta.

14:00
Korak 2

Dodajte paradajz

Dodajte beli luk i mešajte jedan minut. Umešajte paradajz isečen na kockice, povrtni bujon i tikvice. Pustite da proključa i kuvajte poklopljeno 45 minuta.

14:01
Korak 3

Dodajte i pasulj i kuvajte

Dodajte pasulj, spanać i testeninu. Pokrijte i kuvajte 10 minuta. Ostavite da se ohladi pre serviranja. Uživajte u posnoj minestrone čorbi!

Pročitajte i KAKO SE PRAVE POSNE KNEDLE ZA SUPU

BONUS VIDEO

Kurir televizija Rašina kuhinja: Čorba od celera u celeru

StvarUkusa/L.S.