Mnogi karbonaru prave pogrešno, jer u nju dodaju i pavlaku za kuvanje. Možda se nekome dopada spremljena na taj način, ali Italijani bi se šokirali. Prava karbonara se sprema samo sa jajima, sirom, slaninom, i naravno, špagetama. Jedino na šta treba da obratite pažnju kada pripremate ovaj klasik jeste to da ne držite dugo na šporetu, jer jaja ne smeju da se skuvaju i da se napravi kajgana. Specijalitet koji ceo svet voli napravite lako kod kuće.
- Sastojci:
- 5 jaja
- 150 g gvanćale ili slaninu
- 100 g parmezana
- 300 g špageta
- biber po ukusu
Priprema:
Stavite špagete da se kuvaju. U suvom tiganju prvo propržite biber, pa izvadite iz tiganja u neku posudu i dodajte seckanu slaninu. Propržite je, pa i nju izvadite. Umutite jaja i dodajte parmezan, pa sve dobro sjedinite. Zatim u tiganj sipajte proceđene špagete i dodajte kutlaču vode u kojoj su se kuvale. Promešajte i ostavite 5 minuta. Smanjite temepraturu, pa dodajte jaja sa sirom. Dobro promešajte i ostavite 2 minuta na niskoj temperaturi.Sklonite sa šporeta, vratite biber i slaninu i opet dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem