Italijanski kuvar Vićenco je podelio recept za ukusnu fritatu koju možete jesti kao obrok ili kao predjelo. Svi vole karbonare, a ovako zapečene u rerni su još ukusnije.

Ako ste ljubitelj italijaske hrane ovo je pravi recept za vas.

Sastojci:

  • 300 g špageta
  • 200 g slanine
  • 6 jaja
  • 200-300 g parmezana
  • 1 mocarela
  • so, biber

Priprema:

Skuvajte špagete u ključaloj vodi koju ste posolili. Zatim ih procedite, prelijte sa malo maslinovog ulja i ostavite na sobonoj temperaturi da se ohlade. U tiganju na maslinovom ulju propržite sitno seckanu slaninu.

Dobro umutite jaja, pa dodajte biber i parmezan. Zatim u jaja dodajte i slaninu koju ste propržili. Promešajte, pa prelijte ohlađenje špagete. Sve lepo sjedinite.

Tiganj stavite da se zagreje, pa dodajte pola špageta sa sosom, preko stavite komadiće mocarele i onda sipajte drugu polovinu špageta. Sjedinite tako što ćete špatulom pritiskati po vrhu, nemojte da mešate. Kuvajte 5-7 minuta na šporetu, pa ubacite u zagrejanu rernu i pecite na 180°C nekih pola sata.

Izvadite fritatu iz tiganja tako što ćete staviti tanjir i okrenuti. Ako želite da se malo zapeče i druga strana, vratite u tiganj (na dno stavite tu bleđu stranu) i pecite još 3-5 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs