Italijanski kuvar Vićenco je podelio recept za ukusnu fritatu koju možete jesti kao obrok ili kao predjelo. Svi vole karbonare, a ovako zapečene u rerni su još ukusnije.
Ako ste ljubitelj italijaske hrane ovo je pravi recept za vas.
Sastojci:
- 300 g špageta
- 200 g slanine
- 6 jaja
- 200-300 g parmezana
- 1 mocarela
- so, biber
Priprema:
Skuvajte špagete u ključaloj vodi koju ste posolili. Zatim ih procedite, prelijte sa malo maslinovog ulja i ostavite na sobonoj temperaturi da se ohlade. U tiganju na maslinovom ulju propržite sitno seckanu slaninu.
Dobro umutite jaja, pa dodajte biber i parmezan. Zatim u jaja dodajte i slaninu koju ste propržili. Promešajte, pa prelijte ohlađenje špagete. Sve lepo sjedinite.
Tiganj stavite da se zagreje, pa dodajte pola špageta sa sosom, preko stavite komadiće mocarele i onda sipajte drugu polovinu špageta. Sjedinite tako što ćete špatulom pritiskati po vrhu, nemojte da mešate. Kuvajte 5-7 minuta na šporetu, pa ubacite u zagrejanu rernu i pecite na 180°C nekih pola sata.
Izvadite fritatu iz tiganja tako što ćete staviti tanjir i okrenuti. Ako želite da se malo zapeče i druga strana, vratite u tiganj (na dno stavite tu bleđu stranu) i pecite još 3-5 minuta.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem