Karfiolje zdravo i ukusno povrće koje možete da spremite na najrazličitije moguće načine. Postoji kiseli iz turšije, pohovani, a pripremite i ovaj u sosu od paradajza. Predivan prilog koji se odlično slaže uz meso se pravi lako i od jeftinih sastojaka, a obavezno dodajte i paprike. Ovako pripremljeni karfiol možete da jedete i kao zasebno jelo, samo sa parčetom hleba.  

  • Sastojci:
  • 1 karfiol
  • 1 crni luk
  • 2 paprike
  • 2 srednja paradajza
  • 2-3 čena belog luka
  • 100 ml paradajza sosa 
  • 2 kašičice šećera 

Priprema: 

Karfiol isecite na cvetove, pa kuvajte u ključaloj i posoljenoj vodi nekih 10-12 minuta. U tiganju propržite crni luk isečen na rebarca, a kada omekša dodajte papriku isečenu na trake. Poklopite i dinstajte nekih 5-7 minuta. Zatim dodajte seckani paradajz i mleveni beli luk, pa posolite. Zatim dodajte paradajz sos i onda pospite šećerom, pa promešajte. Dodajte proceđeni karfiol, pa poklopite i krčkajte još 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE