Ovako pripremljeno povrće može da se služi i kada vam dođu gosti, ali i kada želite neku jednostavnu večeru. Izaberite krompir, papriku, patlidžan, tikvicu, pa uvaljajte u prezle i ispecite u rerni, a biće još ukusnije ako poslužite sa sosom. Naš predlog su zeleni i beli. Jedan se pravi od rukole, a drugi od jogurta. 

  • Sastojci:
  • 1 patlidžan
  • 1 crvena paprika
  • 1 tikvica
  • 1 šargarepa
  • 1 krompir
  • 3 čena belog luka 
  • peršun
  • 170 g prezli  
  • Za prvi namaz:
  • 3 šake rukole 
  • 3 kašike maslinovog ulja 
  • malo oraha 
  • malo parmezana 
  • 2 čena belog luka
  • Za drugi namaz:
  • 3 kašike grčkog jogurta 
  • 2 krastavca
  • 2 čena belog luka
  • mirođija

Priprema:
U posudi pomešajte prezle, mleveni beli luk, seckani peršun, pa posolite i pobiberite, a onda promešajte. Šargarepu, patlidžan, tikvicu, krompir i papriku isecite na trake, pa malo nauljite i onda uvaljajte u prezle. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Prelijte uljem, pa pecite u rerni na 190°C oko 25-30 minuta. 

Za namaz sa rukolom: U blenderu pomešajte rukolu koju ste oprali, pa dodajte maslinovo ulje, malo oraha, paramezan. Dobro izblendirajte, pa sipajte u posudu i dodajte mleveni beli luk. Promešajte. 

Za namaz sa jogurtom: U činiji pomešajte jogurt, pa dodajte rendani krastavac, beli luk i seckanu mirođiju. Dobro sjedinite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE