Ovako pripremljeno povrće može da se služi i kada vam dođu gosti, ali i kada želite neku jednostavnu večeru. Izaberite krompir, papriku, patlidžan, tikvicu, pa uvaljajte u prezle i ispecite u rerni, a biće još ukusnije ako poslužite sa sosom. Naš predlog su zeleni i beli. Jedan se pravi od rukole, a drugi od jogurta.
- Sastojci:
- 1 patlidžan
- 1 crvena paprika
- 1 tikvica
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- 3 čena belog luka
- peršun
- 170 g prezli
- Za prvi namaz:
- 3 šake rukole
- 3 kašike maslinovog ulja
- malo oraha
- malo parmezana
- 2 čena belog luka
- Za drugi namaz:
- 3 kašike grčkog jogurta
- 2 krastavca
- 2 čena belog luka
- mirođija
Priprema:
U posudi pomešajte prezle, mleveni beli luk, seckani peršun, pa posolite i pobiberite, a onda promešajte. Šargarepu, patlidžan, tikvicu, krompir i papriku isecite na trake, pa malo nauljite i onda uvaljajte u prezle. Poređajte na pleh obložen pek papirom. Prelijte uljem, pa pecite u rerni na 190°C oko 25-30 minuta.
Za namaz sa rukolom: U blenderu pomešajte rukolu koju ste oprali, pa dodajte maslinovo ulje, malo oraha, paramezan. Dobro izblendirajte, pa sipajte u posudu i dodajte mleveni beli luk. Promešajte.
Za namaz sa jogurtom: U činiji pomešajte jogurt, pa dodajte rendani krastavac, beli luk i seckanu mirođiju. Dobro sjedinite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem