Pica hleb sa belim lukom i paradajzom se pravi sa pradajzom i većinom začina koje inače stavljate u picu. Ako volite picu, možda ćete želeti da napravite najbolju posnu picu iz tiganja sa paradajzom i veganskom mocarelom. Evo kako se pravi pica hleb sa belim lukom i paradajzom.

Sastojci:

  • 790 g oljuštenog paradajza
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 kašike paradajz paste
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • 1/4 kašičice pahuljica crvene paprike
  • 280 g hleba
  • 125 g iseckanog kačkavalja
  • 14 kriški feferona
  • 2 kašike parmezana
  • 1/2 kašičice mlevene crvene paprike

Recept za pica hleb sa belim lukom i paradajzom

13:04
Korak 1

Izmiksirajte paradajz u pire

Za pica hleb sa belim lukom i pardajzom u blenderu ili procesoru za hranu izmiksirajte paradajz u pire, dok smesa ne postane glatka. U velikom tiganju na srednjoj vatri zagrejte ulje. Dodajte beli luk i kuvajte, mešajući, dok ne zamiriše, oko 30 sekundi. Umešajte paradajz pastu i kuvajte, neprestano mešajući, dok ne potamni, 1 do 2 minuta. Dodajte pire paradajz i 1 kašičicu soli. Pustite da provri na srednje jakoj vatri, a zatim smanjite toplotu na srednje nisku i kuvajte dok se sos ne zgusne i smanji za otprilike jednu trećinu, 20 do 25 minuta. Probajte i po potrebi začinite solju. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

13:07
Korak 2

Zagrejte rernu

Zagrejte rernu na220°. Na veliki pleh poređajte polovine hleba okrenute ka gore, a prethodno ih premažite belim lukom. Pecite hleb dok se ne zagreje i ne postane hrskav sa strane i na dnu, 9 do 11 minuta. Svaku polovinu hleba sa belim lukom premažite sa sosom za picu. Na vrh stavite mocarelu, zatim feferone i parmezan.

13:08
Korak 3

Pecite hleb

Pecite hleb dok se sir ne zapeče i ne porumeni, 3 do 5 minuta. Odozgo stavite ljuspice crvene paprike. Nasecite i servirajte. Uživajte u pica hlebu sa belim lukom i paradajzom.

Pročitajte kako se pravi američka pica sa debelim testom

BONUS VIDEO

tiktok/@explorewithahjussi Bomba Pica

StvarUkusa/L.S.