Američka pica sa debelim testom je specifična upravo zbog debljine kore, što je i čini popularnom. Možda ćete želeti da isprobate i brzu picu za celu porodicu, sa kobasicom i paradajzom. Američka pica se u ovom receptu pravi sa začinjenom i običnom salamom i malo ljute paprike. Evo kako se pravi američka pica sa debelim testom!

Sastojci:

Za testo

  • 7 g suvog kvasca
  • 1½ kašičice šećera
  • 1½ kašičice fine morske soli
  • 340 ml mlake vode
  • 600 g jakog običnog brašna
  • Ulje za podmazivanje

Za paradajz sos

  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 3 ljutike, sitno iseckane
  • 2 čena belog luka, zgnječena
  • 1 kašičica šećera
  • ½ kašičice morske soli
  • 1 kašika belog vinskog sirćeta
  • 150 ml crvenog vina
  • 300 g paradajz pirea
  • 1 kašika vorčester sosa
  • 1 kašičica tabasko sosa

Za fil

  • 12 kriški začinjene salame
  • 12 kriški salame
  • 150 g mocarele, narendane
  • 50 g jakog čedara, rendanog
  • 1-2 ljute paprike, narezane

Recept za američku picu sa debelim testom

11:23
Korak 1

Umesite testo

Za američku picu sa debelim testom, za testo u posudu za merenje stavite kvasac, šećer i so, prelijte toplom vodom i ostavite da se kvasac peni i rastvori. Prosejte brašno u veliku posudu za mešanje. Sipajte tečnost u brašno i promešajte da se testo sjedini. Stavite testo u mikser sa kukom za testo i mesite 5 minuta na srednjoj brzini. Ako nemate mikser, mesite testo na lagano pobrašnjenoj radnoj površini 10-15 minuta. Nastavite da mešate/mesite sve dok testo ne naraste kada se lagano pritisne.

11:29
Korak 2

Napravite paradajz sos

Stavite testo u lagano nauljenu činiju i prekrijte prozirnom folijom. Ostavite da se diže u toploj prostoriji dok se skoro ne udvostruči (oko 1 sat). U međuvremenu pripremite paradajz sos. Zagrejte ulje u tiganju i lagano pržite luk oko 10 minuta dok ne omekša. Dodajte beli luk i pržite nekoliko minuta pre nego što umešate šećer, so, sirće i crno vino. Pustite da provri i kuvajte 10 minuta da se smanji za tri četvrtine. Dodajte paradajz pire, pa dinstajte 45 minuta na laganoj vatri, povremeno mešajući, dok se ne smanji i zgusne.

11:30
Korak 3

Zagrejte rernu

Zagrejte rernu na 240°C. Sos posolite i pobiberite, pa dodajte vorčester sos i tabasko po ukusu. Podmažite dve okrugle tepsije. Testo podelite na pola. Oblikujte svaki komad testa u ravan disk, a zatim pritisnite u svaku tepsiju, oblikujući i razvlačeći testo da stane u pleh tako da sa strane bude deblje od centra. Podelite sos između podloga ravnomerno, a zatim na njega stavite 2 salame, rendani sir i ljute paprike. Pecite 15 minuta dok se ne ispeče i ne dobije zlatnu boju. Ako kora postane previše braon, prekrijte picu folijom do kraja pečenja. Uživajte u američkoj pici sa debelim testom!

Pročitajte kako se pravi Pica sa spanaćem, rikotom i jajima - gotova za pola sata!

BONUS VIDEO

Instagram/screenshot/foodiies_lifee Lažna pica sa sirom i šunkom

StvarUkusa/L.S.