Pica sa spanaćem, rikotom i jajima je nešto što niste do sada probali. Spanać i rikota je klasična italijanska kombinacija sa dobrim razlogom; sveže je, bogatog ukusa i pruža savršenu osnovu za jaje. Možda ćete želeti da isprobate i jednostavne pica-pasta ražnjiće. Evo kako da napravite picu sa spanaćem, rikotom i jajima!
Sastojci:
- 200 g spanaća
- Obično brašno za posipanje
- 440 g smrznutog testa za picu, odmrznuto
- 150 g rikote
- 1 kašika pinjola
- 200 g mocarele
- 2 mala ili srednja jajeta
- Prstohvat pahuljica ljutih papričica
- 1 kašika maslinovog ulja
Recept za picu sa spanaćem, rikotom i jajima
Zagrejte rernu na 200 stepeni
Za picu sa spanaćem, rikotom i jajima prvo prokuvajte vodu. Spanać stavite u cediljku preko sudopere pa prelijte prokuvanom vodom da usahne. Ostavite da odstoji 5 minuta da se ocedi. Zagrejte rernu na najvišu postavku i stavite veliki pleh za pečenje da se zagreje (ili 2 srednja pleha). Testo za picu stavite na lim za pečenje.
Iseckajte spanać i stavite na picu
Spanać čvrsto stisnite rukama, a zatim ga grubo iseckajte i stavite u činiju sa rikotom i pinjolima. Začinite solju i biberom, a zatim ravnomerno rasporedite smesu po testu za picu. Stavite mocarelu na vrh.
Pecite picu
Koristite papir za pečenje za pleh na koji ćete staviti picu, a zatim pecite 6 minuta. Pažljivo razbijte po jedno jaje u sredinu svake pice i pospite ljuspice čilija. Vratite u rernu na 4-5 minuta, dok se belance ne stegne i kora pice ne porumeni. Ostavite picu da odstoji nekoliko minuta. Uživajte u pici sa spanaćem, rikotom i jajima.
Pročitajte kako se pravi krompir pica sa kiselim krastavcima
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus