Lazanje su čuveni italijanski specijalitet koji se pravi u celom svetu. Nastankom društvenih mreža, možemo da vidimo sve više različitih recepata za neka poznata jela, a lazanje su jedno od tih. Umesto da ih pravite po originalnom receptu, lazanje spremite na brzinu u tiganju. Sve je jednostavno, a najbolje od svega je što uspeva i početnicima u kuhinji.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 kašika belog luka
- 1 kašika italijanskog začina
- 2 kašike paradajz paste
- 250 g mlevenog mesa
- 300 ml paradajz sosa
- 1 l pilećeg bujona
- 75 ml pavlake za kuvanje
- 250 g kora za lazanje
- 50 g parmezana
- 100 g tvrdog sira
Recept za lazanje u tiganju:
Ispržite meso
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, a onda dodajte i italijanski začin. Promešajte i pržite dok crni luk ne omekša. Nakon toga dodajte mleveno meso, kao i paradajz pastu. Sve lepo promešajte. Ostavite da se meso proprži, pa posolite i pobiberite.
Sipajte paradajz sos, bujon i pavlaku za kuvanje u meso
U proprženo meso sipajte paradajz sos, bujon i pavlaku za kuvanje. Sve dobro promšejte. Ostavite da sos proključa, pa dodajte ostale sastojke.
Krčkajte lazanju
Kada sos proključa dodajte iscepkane kore za lazanju i sve dobro promešajte. Poklopite i ostavite da se krčka nekih 20 minuta. Nekih 5 minuta pred kraj dodajte rendani sir i parmezan, promešajte i služite.
Pročitajte i ovo: Lazanje sa povrćem u jednoj posudi
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem