Lazanje su čuveni italijanski specijalitet koji se pravi u celom svetu. Nastankom društvenih mreža, možemo da vidimo sve više različitih recepata za neka poznata jela, a lazanje su jedno od tih. Umesto da ih pravite po originalnom receptu, lazanje spremite na brzinu u tiganju. Sve je jednostavno, a najbolje od svega je što uspeva i početnicima u kuhinji. 

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 1 kašika belog luka
  • 1 kašika italijanskog začina
  • 2 kašike paradajz paste
  • 250 g mlevenog mesa
  • 300 ml paradajz sosa
  • 1 l pilećeg bujona 
  • 75 ml pavlake za kuvanje 
  • 250 g kora za lazanje 
  • 50 g parmezana
  • 100 g tvrdog sira

Recept za lazanje u tiganju:

11:51
Korak 1

Ispržite meso 

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, a onda dodajte i italijanski začin. Promešajte i pržite dok crni luk ne omekša. Nakon toga dodajte mleveno meso, kao i paradajz pastu. Sve lepo promešajte. Ostavite da se meso proprži, pa posolite i pobiberite. 

11:51
Korak 2

Sipajte paradajz sos, bujon i pavlaku za kuvanje u meso

U proprženo meso sipajte paradajz sos, bujon i pavlaku za kuvanje. Sve dobro promšejte. Ostavite da sos proključa, pa dodajte ostale sastojke. 

11:51
Korak 3

Krčkajte lazanju 

Kada sos proključa dodajte iscepkane kore za lazanju i sve dobro promešajte. Poklopite i ostavite da se krčka nekih 20 minuta. Nekih 5 minuta pred kraj dodajte rendani sir i parmezan, promešajte i služite. 

Lazanje iz tiganja Instagram/ scarlactive

Pročitajte i ovo: Lazanje sa povrćem u jednoj posudi

BONUS VIDEO: 

Lazanje u jednoj posudi TikTok/recipebyanne

(StvarUkusa/S.B.)