Jednostavni pica-pasta ražnjići su zalogaji za sve ljubitelje testenina i pica. Super ideja za žurke i druženja. Možda ćete želeti da isprobate i mini pice od hleba. Prelivi su prilagodljivi i možete da kombinujete sastojke koje najviše volite. Evo kako da napravite jednostavne pica-pasta ražnjiće!
Sastojci:
- 230 g penne testenine, kuvane al dente
- 95 g paradajz sosa
- 250 g iseckane mocarele
- 85 g naseckanih maslina
- 57 mini feferona
- 65 g zrna kukuruza
- ljuta papričica u ljuskicama
Recept za pica-pasta ražnjiće
Zagrejte rernu
Za pica-pasta ražnjiće zagrejte rernu na 232 ° C. Veliki pleh obložite papirom za pečenje.
Prokuvajte penne
Prokuvajte penne testeninu i ohlađenu nabodite horizontalno na štapiće za ražnjiće (oko 12 komada testenine na svaki štapić) i stavite ih na lim za pečenje.
Premažite testeninu
Premažite testeninu paradajz sosom. Pospite seckanim sirom, a zatim maslinama i kuvanim kukuruzomm. Pecite 5 minuta ili dok ne počne da dobija zlatno smeđu boju. Kada su pečeni pospite ih ljuskama čili paprike. Uživajte u pica-pasta ražnjićima!
Pročitajte kako se prave lažne mini pice.
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus