Prženice na francuski način, sa medom, začinskim biljem i mladim lukom su atraktivno prošarane peršunom i mirođijom za aromatičan ukusan ukus. Med dodaje slatkoću i upotpunjuje ukus. Možda ćete želeti da probate i sendvič prženice koje se peku u rerni. Evo kako da napravite prženice na francuski način, sa medom, začinskim biljem i mladim lukom!
Sastojci:
- 4 srednja jajeta
- 90 ml punomasnog mleka
- Šaka svežeg peršuna i mirođije, sitno iseckanih
- 4 mlada luka, sitno iseckana
- 4 srednje kriške hleba
- 1 kašika maslinovog ulja
- Mleveni cimet za posipanje
- Med za prženje
- Grčki jogurt za posluživanje
Recept za prženice na francuski način, sa medom, začinskim biljem i mladim lukom
Umutite jaja i mleko, potopite hleb
Za prženice na francuski način, sa medom, začinskim biljem i mladim lukom umutite zajedno jaja i mleko u plitkoj posudi. Umešajte seckano bilje i mladi luk. Lagano začinite solju i biberom. Potopite jednu ili dve kriške hleba (u zavisnosti od veličine vašeg pleha) u mešavinu umućenih jaja na 2-3 minuta, okrećući hleb da pokrije obe strane.
Pecite prženice
U međuvremenu, zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju za prženje na niskoj ili srednjoj vatri. Kada je ulje vruće, dodajte natopljeni hleb, 1-2 kriške odjednom, i pecite 2-3 minuta dok ne postane hrskav i zlatnosmeđe boje. Okrenite i pecite još 2-3 minuta na drugoj strani. Držite na toplom dok pečete preostali hleb.
Servirajte prženice
Servirajte prženice lagano posute cimetom i prelivene medom, uz veliku kašiku grčkog jogurta. Uživajte u prženicama na francuski način, sa medom, začinskim biljem i mladim lukom!
Pročitajte kako se prave PRŽENICE SA KROMPIROM
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus