Prženice na francuski način, sa medom, začinskim biljem i mladim lukom su atraktivno prošarane peršunom i mirođijom za aromatičan ukusan ukus. Med dodaje slatkoću i upotpunjuje ukus. Možda ćete želeti da probate i sendvič prženice koje se peku u rerni. Evo kako da napravite prženice na francuski način, sa medom, začinskim biljem i mladim lukom!

Sastojci:

  • 4 srednja jajeta
  • 90 ml punomasnog mleka
  • Šaka svežeg peršuna i mirođije, sitno iseckanih
  • 4 mlada luka, sitno iseckana
  • 4 srednje kriške hleba
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • Mleveni cimet za posipanje
  • Med za prženje
  • Grčki jogurt za posluživanje

Recept za prženice na francuski način, sa medom, začinskim biljem i mladim lukom

16:11
Korak 1

Umutite jaja i mleko, potopite hleb

Za prženice na francuski način, sa medom, začinskim biljem i mladim lukom umutite zajedno jaja i mleko u plitkoj posudi. Umešajte seckano bilje i mladi luk. Lagano začinite solju i biberom. Potopite jednu ili dve kriške hleba (u zavisnosti od veličine vašeg pleha) u mešavinu umućenih jaja na 2-3 minuta, okrećući hleb da pokrije obe strane.

16:16
Korak 2

Pecite prženice

U međuvremenu, zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju za prženje na niskoj ili srednjoj vatri. Kada je ulje vruće, dodajte natopljeni hleb, 1-2 kriške odjednom, i pecite 2-3 minuta dok ne postane hrskav i zlatnosmeđe boje. Okrenite i pecite još 2-3 minuta na drugoj strani. Držite na toplom dok pečete preostali hleb.

16:16
Korak 3

Servirajte prženice

Servirajte prženice lagano posute cimetom i prelivene medom, uz veliku kašiku grčkog jogurta. Uživajte u prženicama na francuski način, sa medom, začinskim biljem i mladim lukom!

Pročitajte kako se prave PRŽENICE SA KROMPIROM

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow Slana torta sa tost hlebom i krem sirom

StvarUkusa/L.S.