Prženice na francuski način, sa medom, začinskim biljem i mladim lukom su atraktivno prošarane peršunom i mirođijom za aromatičan ukusan ukus. Med dodaje slatkoću i upotpunjuje ukus. Možda ćete želeti da probate i sendvič prženice koje se peku u rerni. Evo kako da napravite prženice na francuski način, sa medom, začinskim biljem i mladim lukom!
Sastojci:
- 4 srednja jajeta
- 90 ml punomasnog mleka
- Šaka svežeg peršuna i mirođije, sitno iseckanih
- 4 mlada luka, sitno iseckana
- 4 srednje kriške hleba
- 1 kašika maslinovog ulja
- Mleveni cimet za posipanje
- Med za prženje
- Grčki jogurt za posluživanje
Recept za prženice na francuski način, sa medom, začinskim biljem i mladim lukom
Umutite jaja i mleko, potopite hleb
Za prženice na francuski način, sa medom, začinskim biljem i mladim lukom umutite zajedno jaja i mleko u plitkoj posudi. Umešajte seckano bilje i mladi luk. Lagano začinite solju i biberom. Potopite jednu ili dve kriške hleba (u zavisnosti od veličine vašeg pleha) u mešavinu umućenih jaja na 2-3 minuta, okrećući hleb da pokrije obe strane.
Pecite prženice
U međuvremenu, zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju za prženje na niskoj ili srednjoj vatri. Kada je ulje vruće, dodajte natopljeni hleb, 1-2 kriške odjednom, i pecite 2-3 minuta dok ne postane hrskav i zlatnosmeđe boje. Okrenite i pecite još 2-3 minuta na drugoj strani. Držite na toplom dok pečete preostali hleb.
Servirajte prženice
Servirajte prženice lagano posute cimetom i prelivene medom, uz veliku kašiku grčkog jogurta. Uživajte u prženicama na francuski način, sa medom, začinskim biljem i mladim lukom!
Pročitajte kako se prave PRŽENICE SA KROMPIROM
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs