Gurmanski obrok od jaja i junećih šnicli, pravi se brzo i ne zahteva mnogo napora. Jaja se prave na oko, pa ćete uživati kada se razliju preko šnicle. Možda ćete želeti da isprobate i juneći ribić u krem sosu od belog luka. Evo kako da napravite gurmanski obrok od jaja i junećih šnicli!
Sastojci:
- 60 g seckanog svežeg lista peršuna
- 60 g seckanog svežeg bosiljka
- 2 kašike seckanog svežeg vlašca
- 1 mala ljutika, narezana na kockice
- 2 čena belog luka, mlevena
- ¼ kašičice crvene paprike
- 40 g maslinovog ulja
- 1 kašika crvenog vinskog sirćeta
- So i sveže mleveni crni biber, po ukusu
- 600 g junetine
- 1 kašika ulja
- 6 pečenih jaja
Recept za gurmanski obrok od jaja i junećih šnicli
Izmešajte luk sa začinima
Za gurmanski obrok od jaja i junećih šnicli, u srednjoj činiji pomešajte peršun, bosiljak, luk vlašac, beli luk i crvenu papriku u prahu. Umutite maslinovo ulje i sirće, začinite solju i biberom, po ukusu.
Pripremite šniclu
Koristeći papirne ubruse, osušite obe strane juneće šnicle, začinite sa 1 kašičicom soli i 1/2 kašičice bibera. Zagrejte veliki tiganj na srednje jakoj vatri dok se ne zagreje, oko 1-2 minuta i dodajte ulje.
Pecite šniclu i jaja
Stavite šniclu u sredinu tiganja i pecite dok se ne stvori tamna korica, oko 4-5 minuta. Koristeći klešta, okrenite i pecite još 3-4 minuta ili koliko želite. Ostavite da odstoji 5 minuta. Ispecite jaja na oko. Odrezak tanko isecite i poslužite sa mešavinom peršuna i jajima pečenim na oko. Uživajte u gurmanskom obroku od jaja i juneće šnicle!
Pročitajte kako se prave kockice pržene junetine na pirinču.
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem