Gurmanski obrok od jaja i junećih šnicli, pravi se brzo i ne zahteva mnogo napora. Jaja se prave na oko, pa ćete uživati kada se razliju preko šnicle. Možda ćete želeti da isprobate i juneći ribić u krem sosu od belog luka. Evo kako da napravite gurmanski obrok od jaja i junećih šnicli!

Sastojci:

  • 60 g seckanog svežeg lista peršuna
  • 60 g seckanog svežeg bosiljka
  • 2 kašike seckanog svežeg vlašca
  • 1 mala ljutika, narezana na kockice
  • 2 čena belog luka, mlevena
  • ¼ kašičice crvene paprike
  • 40 g maslinovog ulja
  • 1 kašika crvenog vinskog sirćeta
  • So i sveže mleveni crni biber, po ukusu
  • 600 g junetine
  • 1 kašika ulja
  • 6 pečenih jaja

Recept za gurmanski obrok od jaja i junećih šnicli

10:05
Korak 1

Izmešajte luk sa začinima

Za gurmanski obrok od jaja i junećih šnicli, u srednjoj činiji pomešajte peršun, bosiljak, luk vlašac, beli luk i crvenu papriku u prahu. Umutite maslinovo ulje i sirće, začinite solju i biberom, po ukusu.

10:12
Korak 2

Pripremite šniclu

Koristeći papirne ubruse, osušite obe strane juneće šnicle, začinite sa 1 kašičicom soli i 1/2 kašičice bibera. Zagrejte veliki tiganj na srednje jakoj vatri dok se ne zagreje, oko 1-2 minuta i dodajte ulje.

10:12
Korak 3

Pecite šniclu i jaja

Stavite šniclu u sredinu tiganja i pecite dok se ne stvori tamna korica, oko 4-5 minuta. Koristeći klešta, okrenite i pecite još 3-4 minuta ili koliko želite. Ostavite da odstoji 5 minuta. Ispecite jaja na oko. Odrezak tanko isecite i poslužite sa mešavinom peršuna i jajima pečenim na oko. Uživajte u gurmanskom obroku od jaja i juneće šnicle!

Pročitajte kako se prave kockice pržene junetine na pirinču.

BONUS VIDEO

Lazanje u jednoj posudi TikTok/recipebyanne

StvarUkusa/L.S.