Slani zalogaji od rozbratne i krompira je obrok koji možete da jedete za ručak ili večeru, jer predstavlja savršenu kombinaciju crvenog mesa i ugljenih hidrata. Možda ćete želeti da napravite i goveđi odrezak kao sa roštilja, sa prelivom od sira i belog luka. Evo kako da napravite slane zalogaje od rozbratne i krompira!

Sastojci:

Za krompir:

  • 6 srednjih krompira, oljuštenih i isečenih na male kocke
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • paprika, beli luk u prahu, crni luk u prahu, so, sušeni origano po ukusu

Za biftek:

  • 1 kg rozbratne, isečene na kockice
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so, biber, beli luk u prahu, sušeni origano po ukusu
  • 3 kašike putera (podeljeno)
  • 4 čena belog luka, narezana na kockice

Za sos:

  • 30 ml majoneza
  • 1-2 kašike čili sosa
  • 1 kašičica meda

Recept za Slane zalogaje od rozbratne i krompira

10:54
Korak 1

Prirpemite krompir

Za slane zalogaje od rozbratne i krompira, zagrejte rernu na 220 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. Krompir pospite uljem, a zatim i začinima. Pecite 15 minuta, a zatim okrenite i pecite dok ne porumene i ne postanu hrskavi.

11:00
Korak 2

Ispecite meso

Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri. Dodajte 1 kašiku putera u tiganj da se rastopi. Zatim dodajte rozbratnu iseckanu na kockice – pržite nekoliko minuta sa svake strane da se lepo zapeče. Zatim dodajte beli luk i preostali puter. Pomešajte meso sa belim lukom nekoliko minuta i izvadite na tanjir.

11:00
Korak 3

Napravite sos i prelijte

Pomešajte sada i krompir i rozbratnu i probajte da vidite da li je potrebno da dodate neki začin. Napravite sos od majoneze, čili sosa i meda. Prelijte ih sosom i uživajte u slanim zalogajima od rozbratne i krompira!

Pročitajte kako da napravite GOVEĐE ŠNICLE PRELIVENE SOSOM OD PEČURAKA

BONUS VIDEO

Instagram/healthyfood.addiction Teletina iz rerne

StvarUkusa/L.S.