Slani zalogaji od rozbratne i krompira je obrok koji možete da jedete za ručak ili večeru, jer predstavlja savršenu kombinaciju crvenog mesa i ugljenih hidrata. Možda ćete želeti da napravite i goveđi odrezak kao sa roštilja, sa prelivom od sira i belog luka. Evo kako da napravite slane zalogaje od rozbratne i krompira!
Sastojci:
Za krompir:
- 6 srednjih krompira, oljuštenih i isečenih na male kocke
- 2 kašike maslinovog ulja
- paprika, beli luk u prahu, crni luk u prahu, so, sušeni origano po ukusu
Za biftek:
- 1 kg rozbratne, isečene na kockice
- 1 kašika maslinovog ulja
- so, biber, beli luk u prahu, sušeni origano po ukusu
- 3 kašike putera (podeljeno)
- 4 čena belog luka, narezana na kockice
Za sos:
- 30 ml majoneza
- 1-2 kašike čili sosa
- 1 kašičica meda
Recept za Slane zalogaje od rozbratne i krompira
Prirpemite krompir
Za slane zalogaje od rozbratne i krompira, zagrejte rernu na 220 stepeni. Obložite pleh papirom za pečenje. Krompir pospite uljem, a zatim i začinima. Pecite 15 minuta, a zatim okrenite i pecite dok ne porumene i ne postanu hrskavi.
Ispecite meso
Zagrejte veliki tiganj na srednjoj vatri. Dodajte 1 kašiku putera u tiganj da se rastopi. Zatim dodajte rozbratnu iseckanu na kockice – pržite nekoliko minuta sa svake strane da se lepo zapeče. Zatim dodajte beli luk i preostali puter. Pomešajte meso sa belim lukom nekoliko minuta i izvadite na tanjir.
Napravite sos i prelijte
Pomešajte sada i krompir i rozbratnu i probajte da vidite da li je potrebno da dodate neki začin. Napravite sos od majoneze, čili sosa i meda. Prelijte ih sosom i uživajte u slanim zalogajima od rozbratne i krompira!
Pročitajte kako da napravite GOVEĐE ŠNICLE PRELIVENE SOSOM OD PEČURAKA
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus