Pohovano belo meso svi obožavaju da jedu i najčešće se sprema za ručak. Pogotovo nedeljom ili subotom. Uz njega se obično služi spanać ili krompir, ali ovako pripremljeno belo meso nije baš najzdravija opcija. Sada vam donosimo drugačiji recept za pohovano meso koje se pravi bez jaja, brašna i prezli. Jednako je ukusno, a dodatni je plus što se ne prži u ulju, već se peče u rerni na pek papiru.
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 200 g kisele pavlake
- 3 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 20 ml soja sosa
- 3 tost hleba
- malo svežeg peršuna
- 1 kašičica limunove kore
Recept za pohovano belo meso - bez jaja, brašna i prezli:
Marinirajte meso
U posudi pomešajte pavlaku, sojin sos, maslinovo ulje i začine po želji. Dobro sjedinite, pa prelijte preko belog mesa. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira nekih sat vremena.
Napravite lažne prezle
U blender stavite tost hleb, seckani peršun, koru limuna i beli luk. Sve dobro izblendirajte dok se sastojci dobro ne sjedine.
Pecite pohovano meso
Uvljajte belo meso u smesu sa hlebom i ređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C nekih 25 minuta.
Pročitajte i ovo: Punjeno, pa pohovano belo meso
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus